Färjestad ute ur CHL – förlorade efter stor dramatik

(25456) Per Åslund Färjestad
Fredrik Karlsson/Bildbyrån

Publicerad: 22 november 2022

Det krävdes förlängning i returmötet för att skilja Färjestad och Mountfield åt i åttondelsfinalen i CHL. Där var Mountfield starkast och vann efter att Lukas Cingel avgjort och skickade ut Färjestad från CHL.

Färjestad hade 4–3 att gå på från första matchen men var snabbt illa ute i returmötet. Efter halva matchen låg Färjestad under med 0–3 efter att Mountfield gjort tre raka mål.

Med drygt tre minuter kvar av andra perioden reducerade Oscar Lawner, framspelad av Michael Lindqvist, och med sex minuter kvar av matchen satte Michael Lindqvist 2–3 i matchen och totalt 6–6.

I förlängningen var Mountfield starkast och avgjorde när Lukas Cingel gjorde sitt andra mål i matchen med ett dragskott som hittade in bakom en skymd Matt Tomkins som innebar 4–2 i matchen och avancemang för Mountfield.

Därmed är Färjestad ute ur CHL med totalt 6–7.

Mountfield–Färjestad 4–2 (2–0, 1–1, 0–1, 1–0)

Mål, Mountfield: Kevin Klima, Lukas Cingel 2, Radek Pilar

Mål, Färjestad: Oscar Lawner, Michael Lindqvist

Skott: 48–32 (15–9, 17–12, 10–7, 5–4)