HockeyNews
PLUS

Färjestad slog Örebro – ikonen hjälte när han tangerade klubbrekordet

(21864) Per Åslund Jacob de la Rose
Bildbyrån

Publicerad: 6 januari 2022

FacebookXWhatsApp

Färjestad lyckades ta med sig tre poäng hem efter att ha besegrat Örebro under onsdagskvällen. 

Örebro och Färjestad möttes under onsdagskvällen i en snabbt anordnad match när deras respektive matcher ställdes in på grund av smitta i deras tilltänkta motståndarlag. 


Det var Örebro som inledde starkast och skapade fler lägen än Färjestad. När Örebro dessutom fick chansen i powerplay trodde många att det var dags för ledningsmålet för hemmalaget. 


Istället tog Färjestad ledningen genom Gustav Rydahl som skickade in både sig själv, Jhonas Enroth och pucken i mål efter en kontring i numerärt underläge. I slutet av den inledande perioden kunde Färjestad också utöka ledningen genom Mikael Wikstrand.


I den andra perioden lyckades Örebro reducera genom Oliver Eklind några minuter in i mittenakten men i slutet av perioden återställde Färjestad sin tvåmålsledning genom Per Åslund. Målet granskades länge och väl men stod sig till slut. 


Åslund tangerade i dag Mathias Johanssons rekord över flest spelade matcher i Färjestad firade det med ett mål och två assist. 



I den tredje perioden försökte Örebro att komma ikapp och halvvägs in i perioden reducerade Robin Kovacs i numerärt överläge. Örebro försökte sedan trycka på för en kvittering men kom av sig när Oliver Eklind drog på sig en slashing-utvisning med lite över minuten kvar av matchen. 


Färjestad höll undan och kunde bärga med sig hem de tre poängen denna något ovanliga hockey-torsdag. 



Örebro–Färjestad 2–3 (0–2, 1–1, 1–0)

Mål, Örebro: Oliver Eklind, Robin Kovacs

Mål, Färjestad: Gustav Rydahl, Mikael Wikstrand, Per Åslund

Skott: 29–17 (9–6, 14–6, 6–5) 

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!