HockeyNews
PLUS

Experten: Det måste förbättras i DIF

Marcus Kruger, Patrick Thoresen, Fredrik Söderström
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 21:50

FacebookXWhatsApp

Djurgården kunde efter mycket om och men ta en trepoängare mot Almtuna på bortais. Experten Fredrik Söderström trycker på framförallt en aspekt som måste förbättras i DIF.

ANNONS

Djurgården fick kriga rejält för att få med sig tre poäng hem från Almtuna. Stockholmslaget tappade en tvåmålsledning, men lyckades till slut att segra med två mål. Slutresultatet skrevs till 2-4 i Gränby ishall.

Efter matchen var det blandade åsikter.

– Det fanns en hög arbetsinsats, det fanns en intensitet i spelet. Karlström var inne på offensiven som var rörlig och som betalar med tiden. Men jag tycker fortfarande de står för ofta med mössan i hand, lite tuffare, säger han i TV4:s sändning.

Experten ser framförallt en styrka i Djurgården efter matchen.

– Det är ett djurgården som kommer undan med blotta förskräckelsen. Det är en styrka att ta tre poäng när du klämt in dig i ett hörn. Där har du spelare som klarar av att göra och du har ett powerplay som är sylvasst, säger han.

Men det finns en stor förbättringspotential i Djurgården.

– Man ska kunna ha en högre nivå, det handlar om hur du tränar och spelar, hur du kontrollerar de här typerna av matcher. Jag vill säga att Södertälje har varit bättre där, Björklöven har varit bättre där och Karlskoga har varit bättre. Det här är något Djurgården måste upp med, avslutar han.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.