HockeyNews
PLUS

Ex-djurgårdarens råd inför heta 08-mötet

Max Krogdahl William Wiå
Foto: Mattias Ek och Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 11:06

FacebookXWhatsApp

Max Krogdahl skrev på för två år i Oskarshamn, men fick bara två matcher i den allsvenska konkurrenten innan kontraktet bröts.

En före detta djurgårdare var en av de som övertygade den norske landslagsbacken att nu ta chansen i Djurgården.

– Det känns kul att få chansen i en klubb som Djurgården. Det är inte alla som får det, så det tycker jag är jävligt kul, säger Krogdahl till Hockeynews.

ANNONS

Det har varit en krånglig höst för Max Krogdahl. Den snart 26-årige högerskytten flyttade till Oskarshamn där han skrev på ett tvåårskontrakt efter att ha gjort sig ett respekterat namn i Hockeyallsvenskan genom sitt robusta backspel.

Men i premiären mot Djurgården den 20 september var han inte i något av de tre översta backparen och spelade knappt elva minuter. I matchen efter, mot Tingsryd, blev det mindre än tio minuters speltid.

Och i förra veckan fick han lämna Oskarshamn.

ANNONS

Krogdahl in i första backpar

På måndagen tränade han med Djurgården i första backpar med Colby Sissons.

– Det var lite jobbigt. Jag har inte tränat med något lag på en vecka så det var lite annorlunda. Men det är kul att komma igång, säger Krogdahl till Hockeynews.

Djurgården tränade i den nybyggda ishallen vid Mälarhöjdens IP i södra Stockholm.

ANNONS

– Det var en lite konstig dag och inte som jag trodde att det skulle gå. Jag tänkte att vi skulle träna på Hovet, men så var det buss och så var det bil. Det blev lite överallt, men skitsamma, säger Krogdahl.

Hovet var upptaget av konsert på måndagskvällen. Därav flytten till förorten.

Men isen var sig lik i alla fall?

ANNONS

– Ja, is är is. Nästan i alla fall.

Uppbrottet från Oskarshamn

Max Krogdahl, som spelade OS-kval med Norge och Djurgårdsforwarden Patrick Thoresen för en dryg månad sedan, har haft en knepig höst.

– Ja, absolut. Lite konstig, men jag är glad för att jag har fått chansen här. Jag är jättenöjd med hur det har blivit. Det känns kul att få chansen i en klubb som Djurgården. Det är inte alla som får det, så det tycker jag är jävligt kul.

ANNONS

Vad hände i Oskarshamn – du skrev på för två år och det blev två matcher?

– Det blev kanske att jag inte passade tillräckligt väl in som de hade tyckt eller tänkt. Det blev lite fel. Men så är det ibland. Man kan inte göra nånting åt det, säger Max Krogdahl.

Var det coachen (Björn Karlsson) som tyckte så?

ANNONS

– Jag vet liksom inte helt vad de tycker. Det tyckte kanske var att jag inte var bra nog, eller att det inte matchade det de ville ha eller att man inte riktigt passade in i systemet. Nåt sånt, säkert.

Djurgården har högerskytten August Berg skadad efter att ha täckt ett skott och Max Krogdahl har skrivit på ett korttidskontrakt över fyra veckor.

Vill ge tillbaka till DIF

– Jag hoppas att jag den tiden jag är här så ska jag försöka bidra så gott jag kan. De har gett mig en möjlighet och då vill jag försöka att ge tillbaka så mycket som möjligt. Sedan tar jag bara en dag och en match i taget. Det som händer det händer.

Finns det möjlighet att förlänga om det skulle bli så?

– Ja, det gör säkert det om vi tycker att det här är ett bra samarbete.

Vilka har du snackat med innan du skrev på för Djurgården?

– Jag kände det själv och jag har naturligtvis pratat med min agent och lite med folk som känner mig väl. De tyckte att ”Du måste våga ta en möjlighet”. Så på det sättet är det. Varför inte gå för det?

Krogdahl, som fick skjuts med Patrick Thoresen från träningen, har så klart växlat några ord honom också.

– Jag har pratat lite med Patrick och jag känner till klubben rätt bra från innan. Jag har pratat med en kompis som har spelat här.

SSK:aren pratade gott om DIF

Vem var det?

– William Wiå spelade här för några år sedan och spelar i Södertälje nu. Han pratade bara jävligt mycket bra om klubben och grabbarna här som jag har pratat med har tagit emot mig väldigt bra. Man känns välkommen helt enkelt.

På onsdag ställs de före detta lagkamraterna (Västervik) Krogdahl och Wiå mot varandra i ett hett höstmöte mellan Södertälje och Djurgården i Scaniarinken.

Lika bra att starta med känsloladdad stormatch.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln