HockeyNews
PLUS

Everberg svarar upp mot kritiken: "Blir irriterad"

(28178) Jonas Bergqvist Dennis Everberg
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 26 maj 2023

FacebookXWhatsApp

Efter förlusten mot Lettland riktade fd Tre Kronor-spelaren Jonas Bergqvist stenhård kritik mot laget. 

Han menade att spelarna inte visade någon passion och kallade dem bland annat för "jävla skitungar". 

Nu bemöter VM-forwarden Dennis Everberg kritiken:

– Jag har varit borta i åtta veckor från min familj och inte fått ett öre för besväret. Vad fan är det, om inte passion för landslaget? Säger han till Helsingborgs Dagblad

Jonas Bergqvist, med bland annat 286 landskamper, ett OS-guld och tre VM-guld på meritlistan, var inte nådig i sin kritik mot Tre Kronor efter uttåget ur VM. Kort efter slutsignalen beskrev han sina tankar och känslor i ett inlägg på twitter: 

"Tre Kronor spelar 7 matcher i grundserien. Ingen spelare jublar när de gör mål. Speglar för mig vilken passion de har för hockey. I kvarten möter de ett lag som lever på passion. Resultatet givet för mig. Just nu känner jag jävla skitungar. Ni tog inte chansen när ni fick den." Ett inlägg som han senare valde att radera. 

Forwarden Dennis Everberg var en av spelarna i Tre Kronor-laget och under fredagen fick han bemöta Bergqvist hårda ord: 

– I första hand tänker jag att det var något han skrev i stundens hetta, men jag blir irriterad. Jag har varit borta i åtta veckor från min familj och inte fått ett öre för besväret. Vad fan är det, om inte passion för landslaget? Jag ställer upp på min fritid och är iväg från mina barn hemma. Jag vet inte varför man gör det, om inte just för passionen, säger Everberg.

Dennis Everberg svarade för tre mål och noll assist på sju VM-matcher. Han har tidigare i karriären spelat två VM och två OS för Tre Kronor. 

LÄS MER: Legendarens kritik: "Tre Kronor som varumärke har tyvärr tappat lockelsen"

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!