HockeyNews
PLUS

Europatipset: Malmö FF är en toppspik

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 19:47

FacebookXWhatsApp

Det är ett maffigt Europatips som går av stapeln på söndag. Europas största ligor bjuder på ett gäng godbitar, såsom Manchester City - Arsenal, Choc des Olympiques och Derby della Madonnina. Som om det inte vore nog med det är det 3 millar i jackpot. Häng med i jakten på 13 rätt!

ANNONS

Spelstopp: 14:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Europatips-systemet - Andelar 50 kronor

1. Manchester City - Arsenal 1

Både Manchester City och Arsenal fick nöja sig med en pinne mot italienskt motstånd i Champions League-premiären. The Gunners hade faktiskt marginalerna med sig som lyckades hålla 0-0 borta mot Atalanta i Bergamo där förstaspaden Raya var bäst på banan. Lärjungen Arteta har genom åren haft svårt för mästaren Pep och känslan är att det ska mycket till för att London-laget ska ta poäng på Etihad, där de inte vunnit sedan 2015. Med bombern Haaland i högform ska City kunna skjuta hål på Arsenals gedigna defensiv. Etta.

2. Brighton - Nottingham X

Nottingham stod för omgångens knall i den förra rundan då Forest reste hem från Anfield med tre poäng i trunken. Med tanke på motståndet var försvarsspelet felfritt mot Liverpool och med Elanga och company i spetsen är gästerna vassa i omställningarna. Mot ett bolltrillande Brighton kommer även Forest att få ytor att jobba med. Sydkustlaget var väldigt ineffektiva i den mållösa duellen mot Ipswich och här blir det inte lättare. X2 prioriteras till generös procent.

ANNONS

3. Inter - Milan 1

Rent historiskt har Derby della Madonnina varit ett vidöppet derby men på senare år har Inter seglat ifrån ärkerivalen. Notabelt är att de regerande mästarna vunnit sex raka derbyn mot de rödsvarta. Milan-ledningen, med Zlatan i spetsen, har kritiserats och inledningen på säsongen har totalt sett varit svag under Fonseca. Inter kommer i sin tur stärkta från en defensivt felfri insats mot Manchester City. Ettan lämnas allena på San Siro.

ANNONS: Här kommer du smidigt till Svenska Spels hemsida.

4. Roma - Udinese 2

Roma har fått en katastrofstart på säsongen och klubbikonen De Rossi har nyligen sparkats, vilket lett till rejäl irritation bland både supportrar och spelare. Mancini och Pellegrini ska bland annat ha konfronterat ledningen. Den nya bossen Ivan Juric har således ett hästjobb framför sig. Det är gladare miner i Udine. Gästande Udinese har fått en kanonstart på säsongen och de vitsvarta toppar Serie A efter fem rundor. Thauvin har hittat tillbaka till Marseille-formen och fransmannen kommer definitivt att kunna skapa oreda mot stukade romare. Skrällbud!

ANNONS

5. Monza - Bologna 1

Bologna gjorde en succésäsong i fjol vilket ledde till spel i Champions League. De rödblå har sedan dess blivit uppköpta och för stunden är knappast Bologna och lag som hör hemma i Europas finrum. Gästerna nollades av Shakhtar i hemmapremiären och i Serie A är de fortfarande vinstlösa. Monza är också utan vinster så här långt, men poängen senast mot Inter bör ha gett lite luft under vingarna. Det här känns vidöppet och med tydlig övervikt på krysset fallet det sig naturligt att utgå från ett-två.

6. Malmö - Häcken 1

Häcken har ett målsnitt som påminner mer om hockey än fotboll. Paco Johansens försvar är extremt ihåligt och den norska coachen skälldes ut av supportrarna efter förlusten mot Djurgården i måndags. Att den negativa trenden ska brytas på Eleda känns väldigt långsökt. Malmö FF har visat under hela säsongen att skåningarna är i särklass i Allsvenskan. Med Kiese Thelin tillbaka från utvisningsbåset finns alla medel för att göra 3-4 kassar på Häcken. Spikad etta.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Europatips-systemet - Andelar 50 kronor

ANNONS

7. Villarreal - Barcelona X

Barcelona har inlett spelet i La Liga strålande under Flicks styre. Bakslaget mot Monaco i Champions League, där Barca fick slita i boxplay under i stort sett hela matchen, kom knappast som någon större chock. Truppen har trots allt gått och blivit väldigt skadeskjuten. Med fräschare ben och bättre status i truppen ska ett obesegrat Villarreal ses med fina chanser att ta poäng, åtminstone bättre än vad procenten pekar på. 1X är en läcker lösning på El Madrigal!

8. Athletic Bilbao - Celta Vigo 1

Bröderna Williams har sakta men säkert kommit igång och Athletic Club kommer närmast från två raka bortavinster mot Las Palmas och Leganés. Nico Williams lämnade dock bortamötet mot Leganés med en skada och EM-hjälten från i somras är osäker till spel på söndag. Celta Vigo är en lurig opponent som har offensiv klass i framförallt Aspas. Galicierna har vunnit tre av de fem senaste matcherna mot Bilbao och i Baskien ser gästerna ut att bli lite väl lågt streckade. Garderingar välkomnas.

9. Rayo Vallecano - Atlético Madrid X

Atlético fick slita hårt i veckans Champions League-möte mot Leipzig där Giménez avgjorde på stopptid. Simones gäng är som bekant svårslaget, men på bortagräs är de inte lika fruktade och i det här miniderbyt känns gästerna som en favorit i fara. Rayo Vallecano är svårspelade i Vallecas där de sånär norpade en pinne av Barcelona för ett par veckor sedan. Med värdet på Rayo lockar 1X som utgång. Tvåan fyller om råd.

ANNONS

ANNONS: Här kommer du smidigt till Svenska Spels hemsida.

10. St. Pauli - RB Leipzig 2

Som tidigare nämnts föll Leipzig tungt i Madrid tidigare i veckan där Atlético avgjorde på stopptid. Totalt sett har dock Red Bull-gänget fått en fin start på säsongen och trots att Olmo har flyttat hem till Katalonien känns offensiven sylvass med Sesko, Simons och Openda i spetsen. Nykomlingen St. Pauli har inlett desto tyngre och mycket talar för att popgänget från Hamburg går en tuff säsong till mötes. Med det sagt känns det omotiverat att spika ett möjligen lite slitet Leipzig runt 75-80 prollar. Ettan är ett spännande komplement!

11. Stuttgart - Dortmund 1

En av sommarens stora övergångar var målmaskinen Guirassy, som lämnade Stuttgart för spel i Dortmund. Med det sagt har värdarna ett slagkraftigt lag och faktum är att Stuttgart i perioder var det bättre laget i bortamötet mot Real Madrid tidigare i veckan, framförallt under den första halvleken. Kan Hoeness gubbar lira lika respektlöst mot Dortmund finns det goda chanser att revanschera sig. BVB får en dags mindre vila och faktum är att de gulsvarta torskade samtliga tre möten mot Stuttgart i fjol. Kul och spelvärd etta!

ANNONS

12. Lyon - Marseille 1

Choc des Olympiques är en kittlande clash som brukar bjuda på mycket gurgel. Marseille har inlett bäst av dessa parter, men det ska sägas att de ljusblå har mött tacksamt motstånd under inledningen av Ligue 1. På Parc OL har gästerna haft det svårt genom åren och motsvarande möte förra säsongen slutade med en Lyon-seger. Trots en sämre inledning har spelare som Orban, Mikautadze, Tolisso och Lacazette tillräckligt med kvalitéer för att skjuta Les Gones till en toppplacering. I en troligtvis Hawaii-match känns ett-två som en vettig lösning.

13. Varberg - Brage 2

I Superettan har Brage slutat göra mål och nu blir det nog svårt att lösa en topp 3-plats. Ett rejält plus för Borlänges stolthet är dock att skyttekungen Camoes är tillbaka från utvisningsbåset. Trots sviktande form ska ändå IKB gälla som favoriter på västkusten. Varberg har varit klena under hela säsongen och hallänningarna har gått vinstlösa från de tre senaste matcherna mot Oddevold, Utsikten och Skövde. Spelvärd tvåa på Påskbergsvallen.

Dunderspiken! - Malmö

Häckens försvar håller knappt för Superettan. Med Kiese Thelin tillbaka i spel gör Sveriges bästa lag processen kort med göteborgarna. Given etta!

Skrällbudet! - Villarreal

Med en diger skadelista och slitna ben från förlusten i Monaco är knappast Barcelona någon högt streckad favorit att lita på. Ett obesegrat Villarreal måste streckas!

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Europatips-systemet - Andelar 50 kronor

1296 rader

  1. Man City - Arsenal 1

  2. Brighton - Nottingham 1x2

  3. Inter - Milan 1

  4. Roma - Udinese 1x2

  5. Monza - Bologna 12

  6. Malmö - Häcken 1

  7. Villarreal - Barcelona 1x

  8. A.Bilbao - Celta Vigo 1x2

  9. Vallecano - A.Madrid 1x2

  10. St. Pauli - RB Leipzig 12

  11. Stuttgart - Dortmund 1

  12. Lyon - Marseille 12

  13. Varberg - Brage 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.