HockeyNews
PLUS

Europatipset 29/9: Malmö mot en ny trea

Europatipset 28/9
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 15:19

FacebookXWhatsApp

Det finns 3,5 miljoner anledningar att blicka mot fotbollen istället för hockeyn under söndagen. Europatipset är nämligen proppat med nyss nämnda summa i jackpot-pengar och kupongen som helhet ser magisk ut. Tunga matcher från flera av Europas bästa ligor samt ett gäng allsvenska matcher. Favoritfall på flera håll och kanter ska jobbas in där ett överstreckat Aston Villa blir första favoriten att kasta i papperskorgen. Nu kör vi!

ANNONS

Spelstopp: 14:59

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Europatips-systemet - Andelar 50 kronor

1. Manchester United - Tottenham 1

Spurs hade inga problem att slå Qarabag i veckans Europa League-match trots spel med en gubbe mindre på planen över lång tid. 3-0-viktorian var stark men The Lilywhites kommer få bekymmer att upprepa bedriften nu, framförallt om Son (klev av skadad senast) är borta nu. Man United ser solida ut bakåt för en gångs skull och de rödklädda får också vila en extra dag jämfört med Londonborna. 1X på Drömmarnas teater räcker troligtvis.

2. Ipswich - Aston Villa 1

Aston Villas fina fjolår var ingen tillfällighet. Lejonen från Birmingham fortsätter skörda framgång och inför resan till Ipswich har gästerna löst fyra vinster i ligan samt fått med sig fina resultat både i Champions League och Ligacupen. Med detta sagt blir denna gång Watkins och company rejält överstreckade. Ipswich har fått bättre fäste i Premier League på slutet och ser robusta ut. Traktorpojkarna, som arrangören kallas, kommer framförallt på hemmaplan kunna utmana majoriteten av alla lag i ligan och när tvåan är uppe och snuddar vid 65-70 procent är det dags att vända på klacken. 1X är lysande sett till spelvärde.

ANNONS

3. Swansea - Bristol City 2

Swansea kommer med segrar i bagaget. Svanarna från Wales har både monterat ner Coventry och Norwich på slutet där vi ändå ska tillägga att segern mot Rolle Nilssons gamla gäng var spelmässigt oförtjänt. Nu är det hemmamatch mot Bristol City som gäller och återigen så ser vi en favorit som förmodas streckas alldeles för hårt. Gästerna är tillräckligt vassa för att kunna mäta sig med sina motståndare från drakriket och med frontmän som Wells och Armstrong finns tyngd för att måla framåt. X2.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Europatips-systemet - Andelar 50 kronor

4. Atlético Madrid - Real Madrid X

Madrid-derby från Wanda Metropolitano blir nästa inslag på kupongen då rivalerna Atlético och Real ska mäta svärd. Två otroligt läckra fotbollslag som för stunden ser väldigt solida ut. Något som mynnat ut framgångar i alla tävlingar så långt i år. Då ingen av klubbarna torskat finns en hel del som tyder på att båda lagen kommer vara tämligen nöjda med den pinne som ligger under fötterna från start. Faktum är att fem av sex spelade matcher inbördes den senaste tiden har slutat oavgjort efter ordinarie tid och inget tyder på att det mönstret ska behöva brytas nu. Spikkrysset ligger nära till hands.

ANNONS

5. Athletic Bilbao - Sevilla X

Det fanns frågetecken kring Nico Williams deltagande i Rom (Europa League-match mot Roma) men den skicklige landslagsspelaren fanns med i truppen och fick också en halvtimme på planen. Ett mycket viktigt besked för baskerna. Nu finns ändå ett gäng frånvarande spelare som ställer till det för Athletic. Bland annat är Simón skadad och likaså Vivian, Álvarez och Sancet är osäkra kort. Sevilla har sett till förväntade poäng (xPTS) faktiskt varit på samma nivå som värdarna även om poängskörden är något mindre. När ettan målas på väldigt hårt av det svenska folket kommer garderingar att krävas, hela vägen över!

6. Real Betis - Espanyol 1

Espanyol är tillbaka i La Liga efter en liten avstickare ner i Segundan. Barcelona-klubben avslutade sitt spel i den spanska tvåan på ett svagt sett bortom Cornellà-El Prat och någon vidare inledning på spelet utomsocknes i år har det heller inte varit. Besökarna är offensivt väldigt begränsade på resande fot och saknar sannerligen Martin Braithwaites målfarlighet. Betis kommer närmast från en utflykt till Las Palmas där en pinne spelades in. Hemma är Sevilla-klubben vanligtvis skickliga och här vinner Pellegrinis mannar. Etta.

ANNONS

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Europatips-systemet - Andelar 50 kronor

7. Kalmar - Elfsborg 2

Elfsborg fick koncentrera sig på att lira försvarsspel i Alkmaar och boråsarna behöver inte be om ursäkt för sin insats på nederländsk mark. 2-3-förlust blev det men spelmässigt fanns många bra saker att plocka fram och formen är överlag väldigt bra i IFE-lägret. Kalmar har på sitt håll fått lite bättre träff på slutet och utmanar i allra högsta grad om att slippa bottenpositionerna som i slutändan innebär spel i Superettan till våren. Här tror vi ändå inte att de rödklädda riktigt räcker till och tvåan kan med fördel spikas på Guldfågeln Arena.

8. Malmö - Mjällby 1

Det var uppdukat till fest i Malmö under torsdagen. Rydströms mannar skulle nypa tre pinnar hemma mot Rangers men partyt kom av sig redan under matchens första minut. Glasgow-klubben fixade 1-0 innan publiken ens hade hunnit bänka sig och 2-0-segern för britterna var i slutändan säker. För skåningarna är det bara att hoppa upp på hästen igen. Mjällby hemma i Allsvenskan står på menyn och ett revanschsuget hemmalag kommer inte att ge MAIF skuggan av en chans. Listerlandets gulsvarta grabbar gör som alltid bra saker av små medel men här går besökarna bet. Banketta.

ANNONS

9. Häcken - Sirius 2

Trots att Paco Johansen fått lämna Hisingen och Joop Oostervelds fått axla ansvaret som ny styrman sedan ett par dagar tillbaka så fick inte de gulsvarta den reaktion som man ville ha mot Hammarby. Återigen blev det torsk och återigen blev laget också nollade framåt. Att Layouni saknas är ett stort bekymmer. Sirius hade på sitt håll inte kraften att få med sig några poäng från hemmamatchen med AIK nyligen men Uppsala-klubben är på en bra nivå överlag och har en betydligt finare formkurva jämförelsevis. Alla tecken kommer smackas in på Bravida Arena men värdemässigt fina X2 är något vi i första hand ska hålla tummarna för.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Europatips-systemet - Andelar 50 kronor

10. Empoli - Fiorentina 2

Empoli flyger fram i den italienska fotbollen. Inte nog med att hemmalaget fått med sig poäng från alla lagets ligamatcher så långt, även Torino har fått smaka torsk mot värdarna i Coppa Italia nyligen. Urstarkt givetvis men tittar vi mot underliggande siffror finns det lite som talar för att detta ska hålla över tid. Söndagen innebär Derby Stracittadino-dags i Florens-regionen då Fiorentina kommer på besök. Ett bortalag som har en högre växel att kunna lägga i och som spelare för spelare ser starkare ut än sina opponenter denna dag. Över 90 minuter tror vi också detta visar sig. X2 ska vara ett lås på Carlo Castellani.

ANNONS

11. Como - Verona 1

Efter fyra raka matcher i seriespelet utan seger så kom den första viktorian för Como borta mot Atalanta. Nykomlingen pressade in tre baljor i nät i Bergamo och vann till slut med 3-2. En mäktig triumf givetvis och av bara farten ska Verona kunna slås tillbaka på eget gräs. Besökarna har inte riktigt kommit upp i nivå på slutet och noterats för dubbla nederlag. Till söndagens bortamatch saknas också Dawidowicz (avstängd) och en knippe bärande herrar är i övrigt på skadelistan. Ettan singlas.

12. Hoffenheim - Werder Bremen X

Hoffenheim befann sig på Europaresa i veckan då Herning besöktes för match mot Midtjylland. En utmanande uppgift skulle det visa sig då Hoffenheim bara var minuter från att torska mot danskarna. 1-1-målet av Max Moerstedt räddade dock en pinne till laget. Bremen fick skumpa bananbåt mot Bayern senast då de grönvita torskade med solklara 0-5 hemma. Bättring kommer såklart att krävas från besökarnas sida nu och bättring blir det. Det här känns på förhand ovisst och en heltäckt bricka kan med fördel spelas ut.

13. Strasbourg - Marseille X

ANNONS

Sebastian Nanasis start på sin tid i Strasbourg har varit sensationellt bra. Svensken har målat i tre raka matcher för sitt nya franska sällskap och hyllas av en enig presskår. Värdarna har också öppnat serien på ett bra sätt och är svårslagna. Ett annat herrskap som fått en ruskigt fin träff inledningsvis är Marseille. L’OM lyckades besegra Lyon trots en gubbe mindre på planen i mer eller mindre hela matchen senast och truppen är stark då vi bland annat finner spelare som Rowe, Maupay och Harit. Alla tecken gör sig bäst.

Dunderspiken! - Malmö

Malmö kommer lägga gasen i botten och gå ifrån till en stabil seger hemma mot Mjällby. Ettan på Stadion är spikad och klar.

Skrällbudet! - Sevilla

Bilbao överskattas hemma mot ett Sevilla som inte ser så dumma ut. Tvåan i Baskien ska tidigt målas ner till finfin procent.

ANNONS: Klicka här för att köpa en andel i Europatips-systemet - Andelar 50 kronor

1296 rader

  1. Man United - Tottenham 1x

  2. Ipswich - Aston Villa 1x

  3. Swansea - Bristol City x2

  4. A.Madrid - Real Madrid x

  5. Athletic Bilbao - Sevilla 1x2

  6. Real Betis - Espanyol 1

  7. Kalmar - Elfsborg 2

  8. Malmö - Mjällby 1

  9. Häcken - Sirius 1x2

  10. Empoli - Fiorentina x2

  11. Como - Verona 1

  12. Hoffenheim - W.Bremen 1x2

  13. Strasbourg - Marseille 1x2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.