HockeyNews
PLUS

Europatipset 13/10: England studsar tillbaka

Artikelbild
ANNONS

Publicerad: Idag 13:35

FacebookXWhatsApp

Vi blickar ut mot ett Europatips denna söndag med matcher från Nations League, spanska Segunda División samt svenska Division 1. Kupongens tre första matcher innebär också tre raka spikar då vi behöver samla garderingar till de svårtippade spanska matcherna. Piteå, Mirandés och Deportivo La Coruna är “go to"-skrällarna som ska lägga grunden för större utdelning. Nu kör vi!

ANNONS

Spelstopp: 15.59

ANNONS: Här kommer du till Svenska Spels Europatipskupong

1. Finland - England 2

England skickade ut en riktigt trevlig elva på Wembley i torsdags, men trots Palmer, Saka, Bellingham, Rice, Stone med många fler så fick britterna smaka torsk mot ett smart spelande Grekland. 1-2-förlusten i London var engelsmännens första i Nations League-gruppspelet och nu är det nog ett mindre krav på The Three Lions att lösa en skalp i Helsingfors om inte förstaplatsen ska rinna nationen ur händerna. Lyckligtvis för gästerna så möter man ett svagt Finland. Värdnationen lyckades inte, trots 1-0-ledning, att få med sig några poäng från matchen mot Irland och inte heller nu ska några pinnar ramla in. Tvåan är spikad i Helsingfors. 

2. Grekland - Irland 1

Grekland tog en mäktig seger på Wembley i torsdags. Trots att landet saknade sin anfallsstjärna Fotis Ioannidis så var det en annan striker som klev fram och tog på sig hjälterollen. Vangelis Pavlidis fixade dubbla påsar i London och sköt hem segern till grekerna. Nu väntar Irland på Karaiskakis-stadion. Ett gästande sällskap som gjorde en vass insats i Finland nyligen. 0-1 förvandlades till 2-1 efter mål av Scales och Brady. Att slå finländarna borta är en sak, att försöka rå på Grekland utanför Aten är något helt annat. Heimir Hallgrímsson och hans mannar får resa hem lottlösa denna gång. Etta.  

ANNONS

3. Österrike - Norge 1

Norge gjorde en väldigt bra insats mot Slovenien senast. Haaland och Sörloth visade vägen till tre friska poäng (3-0) och gästernas utgångsläge inför fortsättningen är bra. Österrike borta blir däremot en utmaning som heter duga. Bakom nyss nämnda duo finns dessutom frågetecken. Ödegaard är som bekant borta med en skada och mot slovenerna senast så klev också solida backen Östigård av med någon form av känning. Österrike på hemmaplan blir något att bita i för baggarna. Visst vann nordborna det vändande mötet men nu tror vi att Norge går bet. Sabitzer och company vinner i Linz. Bra etta. 

ANNONS: Här kan du bygga ett system på Europatipset

4. Armenien - Nordmakedonien X

Efter 0-2-förlusten borta mot Nordmakedonien så fanns givetvis hopp från Armeniens sida att en trea skulle kunna spelas in på Färöarna. Så blev det inte men väl ett 2-2-resultat efter att inhopparen Manvelyan nätat på stopptid. Viktigt för armenierna såklart som nu ska försöka revanschera sig på nyss nämnda nordmakedonier. De tillresta hade inga bekymmer alls att montera ner ett svagt Lettland i Riga. Bardhi, Elmas, Atanasov och övriga i gästernas tröja firade stora triumfer i Baltikum och löste ett fint 3-0-resultat. Även om favoritskapet nu vilar på hemmalaget så tänker vi ändå att alla tecken bör finnas med i Jerevan.      

ANNONS

5. Malta - Moldavien X

Räkna med en målsnål och tillknäppt duell på Malta. Öborna stod för en solid insats i bergen mellan Spanien och Frankrike då Andorra kunde slås tillbaka med 1-0 under september-samlingen. På eget underlag trivs dessutom malteserna allt som oftast bättre och Moldavien kommer få en del problem att pressa sig igenom Maltas godkända försvarsuppställning. Gästerna vann det vändande mötet med 2-0 men blir denna gång väldigt hårt spelade av det svenska folket. Vi utgår från krysset, därefter garderar vi med den lågt spelade ettan. 

6. Färöarna - Lettland 1

Färöarna gjorde en försvarsmässigt bra match hemma mot Armenien i torsdags men fick ändå se två bollar ramla in bakom Bárdur á Reynatröd i öbornas kasse. En frispark samt en sent tilltrasslad situation på stopptid bidrog med målen bakåt. 2-2 är ändå inte fy skam för Ericsons mannar och Lettland på Tórsvöllur känns klart görbart. Balterna visade inte upp sig från någon bra sida senast det begav sig och senaste gången som de tillresta fixade en seger på bortaplan var i juni 2022. 1X är en högintressant lösning. 

ANNONS: Här kan du ta betalt för dragen på Europatipset

ANNONS

7. Liechtenstein - Gibraltar X

I League D, grupp 1 så hittar vi Gibraltar i topp efter att mikronationen spelat till sig fyra av sex möjliga poäng. Gästerna löste 1-0 mot San Marino i veckan, men får tuffare motstånd nu. Liechtenstein stod upp bra i det vändande mötet och skapade det mesta av det bästa (2-2) på Europa Sports Complex i en rakt igenom stökig match med drösvis av gula och även röda kort. Det mesta pekar mot att alla tecken gör sig klart bäst. 

8. Burgos - Mirandés 2

“El Derbi Burgalés” blir det första spanska inslaget på kupongen då rivalerna Burgos och Mirandés strålar samman. Gästernas offensiva bekymmer har varit slående under hela hösten men på andra sidan planen finns en väldigt solid defensiv att luta sig mot. Det slår med andra ord sällan gnistor om gästernas matcher och besökarna har över sina åtta matcher så långt i ligan inte haft en enda dust som passerat över 2,5 mål. Hemmalaget finns högre upp i tabellen men ser till denna kamp ut att få klara sig utan Curro Sánchez som haltat runt med en skada på slutet. Gästerna har dessutom nypt sju av nio poäng inbördes vid lagens tre senaste matcher och med fint spelvärde att vänta till höger är X2 prioriterat. 

ANNONS

9. Elche - Deportivo La Coruna 2

Deportivo har gjort en helt okej comeback i den spanska andradivisionen efter ett par år på vift. Gästernas senaste bortamatch slutade med en mäktig 5-2-seger över Albacete och klubben följde därefter upp detta med att spela solid defensiv fotboll i 0-0-mötet med Málaga. Deportivo saknar inför mötet med Elche bland annat Hernández som ska kicka boll med U21-landslaget. Tungt givetvis men inte matchavgörande. Elche har på sitt håll inte riktigt kommit upp i nivå i år och kan komma att få problem även under söndagen. Är tanken att ettan ska stanna norr om 45 procent finns en fin möjlighet att helt klippa bandet till det trötta hemmatecknet. X2.  

10. Granada - Cordoba 1

Myrto Uzuni är skadad och Georgiy Tsitaishvili och Martin Hongla befinner sig på landslagsuppdrag. Tre tunga spelartapp för Granada givetvis som ändå ska kunna skörda nya poäng. Cordoba tog steget upp från den spanska tredjedivisionen inför årets säsong. Gästerna har gjort det helt okej så långt med en tämligen begränsad trupp men på resande tass har framgångarna mer eller mindre helt uteblivit (en pinne på fyra raka försök). Att Iván Ania och hans mannar ska kunna ändra på detta nu känns uteslutet. 1X räcker.  

ANNONS

11. Racing Santander - Levante 1

Levante tog stryk med 1-2 mot Zaragoza vid sin senaste resa och hemma mot Real Oviedo blev det bara 0-0 för Grodorna. Överlag har ändå Valencia-klubben gjort en bra start på säsongen och skuggar de absoluta topplagen i ligan. Ett av dessa framstående gäng i tabelltoppen är Racing Santander. Värdarna har gått som tåget under inledningen av säsongen och framåt har framförallt Andrés Martín varit makalöst bra. En striker som mycket väl kan bli matchvinnare även här. När bortalaget får klara sig utan en av sina främsta spelare i Kochorashvili (landslagsuppdrag) luktar det väldigt mycket etta om mötet på Estadio El Sardinero.  

ANNONS: Här kan du spika Racing Santander på ett eget system

12. Real Oviedo - Almería X

Almería lyckades vinna mot Burgos i förra omgången och kunde därmed lösa sin blott andra seger i år. Fjolårets La Liga-klubb har således öppnat svagt men kapaciteten inom gruppen finns och vi tror de tillresta kommer att lyfta i tabellen inom sinom tid. Real Oviedo på bortaplan är ett tufft motstånd. 39-årige Santi Cazorla är en ledare på mitten och framåt finns bland annat skicklige brassen Alemao som varit vass på slutet. Nu överskattas ändå hemmalaget och en bra dag finns väldigt fina möjligheter för Almería att vinna, trots bortaplan. X2 eller 1X2 spelas.   

ANNONS

13. Täby - Piteå 2

Vi traskar i mål med en svensk Ettan-match från Täby. Efter 25 spelade matcher befinner sig båda dessa sällskap i botten och slåss för sin respektive överlevnad. Formkurvan hos Täby är möjligen något bättre men Piteås inbördes statistisk är svår att se ifrån. Bortalaget vann det vändande mötet mellan lagen i somras (1-0) och innan dess har PIF också vunnit två raka 2-1-matcher på bortaplan mot de blåsvarta. Pressen för dagen ligger fullt ut på Täby dessutom som har ett väldigt tufft återstående spelschema där serietvåan Umeå väntar härnäst på bortaplan. Chansspiken till höger är urläcker.    

Dunderspiken! - England

Ett pressat England kommer ta sig i kragen borta mot Finland och göra jobbet som krävs. Tvåan är spikad och klar. 

Skrällbudet! - Piteå

Piteås spelstil passar inte Täby det minsta och favoriten från Stockholmsområdet är i stor fara. PIF-tvåan är en väldigt fin skrällspik vi håller tummarna för. 

ANNONS: Här kan du bygga din egna rad på Europatipset

Systemförslag - 1296 rader

1. Finland - England 2

2. Grekland - Irland 1

3. Österrike - Norge 1

4. Armenien - Nordmakedonien 1x2

5. Malta - Moldavien 1x

6. Färöarna - Lettland 1x

7. Liechtenstein - Gibraltar 1x2

8. Burgos - Mirandés 1x2

9. Elche - Deportivo La Coruna x2

10. Granada - Cordoba 1x

11. Racing Santander - Levante 1

12. Real Oviedo - Almería 1x2

13. Täby - Piteå 2

I samarbete med Svenska Spel Sport & Casino AB

Spel för dig över 18 år

Spelar du för mycket?

Ring Stödlinjen: 020-819100

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.