HockeyNews
PLUS

En trio att bygga vidare på? "Var jättebra"

Thoresen
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 07:37

FacebookXWhatsApp

Patrick Thoresen, Arvid Costmar och Hampus Larsson. 

En formation att bygga vidare på?

– Tre killar som jobbar hårt för varandra, säger Thoresen.

ANNONS

Djurgården matchade tre nya kedjor i senaste matchen mot Almtuna. 

Kanske hittade Thoresen något med centern Costmar och högerfattad Larsson. 

– Det som är synd är att den enda gången vi är i egen zon så släpper vi in ett mål. Men bortsett från det så tycker jag att vi skapade bra lägen inom hela matchen. Vi borde ha haft ännu fler mål så det tycker jag var jättebra, säger Thoresen.

De tre låg bakom Djurgårdens 2–0-mål tillsammans, som Larsson gjorde. Lite av en individuell prestation att få iväg skottet, men frukten av ett anfall där spelet kom in närmare motståndarnas mål än mycket annat som Djurgården gjorde i matchen. 

– Det är tre killar som jobbar hårt åt varandra. Vi skapar chanser gemensamt. Det är inte nån som gör något ”fancy”. Det är alla som gör ett bra jobb. Det är alla som får fram den sista pucken till en polare och öppnar upp rum för varandra. 

Om jag säger att fler i laget skulle behöva gå mer rakt på mål och röra runt lite. Vad säger du då? 

– Nja, jag tycker ändå vi är ganska bra på att gå på mål. Det är små marginaler. I dag går pucken på utsidan av stolparna och inte på insidan. Jag tycker vi var mycket bättre runt kassen är i flera av de tidigare matcherna. 

Han var, som många djurgårdare efter matchen, istället besviken över att man tappade 2–0-ledningen till 2–2. Även om man till slut ändå vann med 4–2, Larsson med sista målet tom kasse för övrigt, assisterad av Thoresen och med hela nämna kedja på isen. 

– Det är klart, vi har haft tungt hela året med att stänga en match. Det här var en match där vi skulle gjort det. Men vi har alltid en chans på poäng. Nu blev vi räddade av vår kapten (Marcus Krüger). Det är klart att mycket handlar om självförtroende. Just nu har vi lite för lite självförtroende när vi leder matcher. 

Är det en osäkerhet som sprids i slutet?

– Ja. Jag tror det är naturligt. När matchen blir som den blir så är vi jätteglada för att vi drar i land tre poäng, säger Thoresen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln