HockeyNews
PLUS

Ekonomiska problem för Björklöven – redovisar förlust

(8836) A3 Arena, Björklöven
Bildbyrån

Publicerad: 29 maj 2019

FacebookXWhatsApp

Björklöven redovisar en ekonomisk förlust i såväl aktiebolag som idrottsförening för verksamhetsåret 2018/2019. Det meddelar klubben på sin hemsida.

– Resultatet är sämre än vad våra prognoser visat, säger vd:n Anders Blomberg till hemsidan.

Presenteras av Coolbet – odds från SHL till Hockeytvåan 

Björklöven hade en tuff säsong 2018/2019. Man slutade först på tionde plats i Hockeyallsvenskan och drogs dessutom med ekonomiska bekymmer. När klubben nu gör bokslut för verksamhetsåret 2018/2019 är det med en ekonomisk förlust i såväl aktiebolaget som i idrottsföreningen. 

– Vi gick in i verksamhetsåret med högt satta mål och stora ambitioner såväl sportsligt som budgetmässigt. Vi hade kalkylerat med att gå långt i slutspelet, men missade – och därmed gick vi också miste om viktiga intäkter. När allt nu är summerat är det viktigt att vi anpassar vår verksamhet till att åter igen skapa lönsamhet för att bygga upp koncernens egna kapital, säger vd:n Anders Blomberg till klubbens hemsida.

Förlusten i aktiebolaget uppgår till -3,7 miljoner kronor och i idrottsföreningen uppgår förlusten till -333 000 kronor. Resultatet innebär att koncernens egna kapital minskat och just nu ligger under Licensnämndens krav på minst två miljoner kronor. Det kommer med stor sannolikhet leda till att Björklöven placeras i Licensnämndens kontrollår, vilket innebär att nämnden följer klubben och dess handlingsplan i detalj för att säkerställa att man når upp till målet.

– Vi överraskas av hur koncernens egna kapital påverkas, vilket inte är ok – men vi är redan i full gång med åtgärder och jag är fortsatt trygg med vår ekonomi, säger styrelseledamoten Mikael Salomonsson till klubbens hemsida.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!