Eklund utgick i DIF:s seger

Victor Eklund
ANNONS

Publicerad: Igår 19:38

Djurgården vann på ett övertygande sätt mot Mora, båda lagen drabbades dock av två tunga avbrott i matchen på Hovet.

ANNONS

02.49 spräckte Jonathan Tychonick Djurgårdens nolla. 11.02 gjorde Hugo Blixt sitt första mål för säsongen när han satte 2-0-pucken i mål bakom Topias Leinonen.

Knappt tre minuter senare reducerade Dalalaget genom Filip Björkman. Men Mora lyckades inte hålla emot, minuten efter gjorde Arvid Costmar 3-1.

– En bra pass där från Hammarlund och en fantastisk skymning där. Så det var bara att försöka få den på kassen och den leta sig in den här gången. Alltid skönt, säger Blixt i TV4:s sändning efter första perioden.

Till den andra perioden syntes inte Victor Eklund till i Djurgårdsbåset, han utgick efter en skottäckning i den första perioden. Moras Ture Linden tvingades även kliva av efter en tung tackling av Jacob Ragnarsson.

Trots Klasen och Eklunds frånvaro fortsatte hemmalaget att leverera. Ludvig Rensfelt gjorde 4-1 i boxplay med drygt fem minuter kvar av den andra perioden.

Mora försökte med en forcering men lyckades inte. Slutresultatet skrevs till 4-2.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.