HockeyNews
PLUS

Ekholms jämförelse: "Han är vår Zlatan"

Ekholm McDavid Zlatan
ANNONS

Publicerad: 20 juni 2024

FacebookXWhatsApp

EDMONTON. Connor McDavid bär Edmonton på sina axlar just nu – inför den sjätte finalen i morgon natt.
Mattias Ekholm gör en jämförelse:
– Han är vår Zlatan. Det är väl den närmaste liknelsen jag kan komma i alla fall, säger Ekholm.

ANNONS

Connor McDavid har gjort åtta poäng senaste två finalerna – Edmonton har tagit sig tillbaka från 0–3 till 2–3 inför den sjätte finalen i Rogers Place under midsommarnatten svensk tid.

McDavid och Zlatan

Hockeyfesten är total i Alberta just nu och båda lagen är tillbaka på kanadensisk mark inför den högdramatiska matchen i morgon.
Det är ett enormt fokus på Connor McDavid just nu – mer än vanligt efter senaste två uppvisningarna i finalserien.

Mattias Ekholm ser en viss liknelse – med Zlatan Ibrahimovic.
– Oj, det var ingen lätt fråga...jag vet inte vad man ska jämföra det med. Det närmaste jag kan komma om man ska jämföra med hem,ma i Sverige är väl...han är vår Zlatan litegranna. Allt han gör står i tidningen och sånt han gjorde på planen också, säger Ekholm och fortsätter:
– Sen är han är en helt annan individ. Zlatan var ju utåtriktad och lite kaxig åt det hållet. Connor är väl lite mer återhållssam med den biten men ändå på planen är dom samma typ av spelare och kan ta över matcher och dominera fullständigt. han är ju så stor man kan bli här, säger Ekholm.

"Han har förtjänat det"

Edmonton kan behöva ännu en stormatch från nummer 97 för att förlänga säsongen ytterligare, kvittera till 3–3 och tvinga fram en sjunde avgörande match i den här högdramatiska finalserien.
– Jag har ingen aning om hur det var när Gretzky spelade här men det lär ju vara åt det hållet och han har förtjänat det med spelet han har och just i de stora matcherna när något ska avgöras, då är han där med näsan hela tiden och bär det här framåt, säger Ekholm.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln