Florida

Publicerad: 11 juni 2024

SUNRISE. Mattias Ekholm öppnade målskyttet i den andra Stanley Cup-finalen.
Men Florida Panthers har kopplat ett rejält grepp om finalserien.

Florida Panthers öppnade starkt och var det bättre laget inledningsvis i den andra finalmatchen.
Men när möjligheten i spel fyra mot fyra dök upp slog Mattias Ekholm till och gav Edmonton ledningen – med gästernas första skott på mål efter drygt elva minuters spel.

Matchstraff i första perioden

Då hade vi redan fått se ett matchstraff.
Warren Foegele delade ut en bentackling på Eetu Luostarinen – som blev en femma efter videogranskning och fyra mot fyra-spelet dök upp efter att Oliver Ekman-Larsson hamnat på botbänken i powerplay.

Men det här var Floridas afton och hemmalaget skulle ta sig tillbaka.
Niko Mikkola kvitterade till 1–1 i den andra perioden och efter bara 3.11 av den tredje akten hittade Evan Rodrigues luckan bakom Stuart Skinner fram till 2–1. Med drygt sju miuter kvar blev Rodrigues tvåmålsskytt i matchen.

Oilers under stor press

Oilers hämtade sig aldrig och är nu illa ute i finalserien efter Panthers två inledande segrar i Amerant Bank Arena.
Under natten mot fredag svensk tid avgörs den tredje finalen – den första i matchserien på kandensisk mark.