HockeyNews
PLUS

Efter Videll och Molin – nu kommer SHL-backen

(26480) Noel Edfeldt
Bildbyrån

Publicerad: 24 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Östersunds IK fortsätter sin satsning inför den kommande säsongen. Tidigare har klubben värvat profiler som Emil Molin och Linus Videll, och nu står det klart att de även stärker försvaret med 21-årige Noel Edfeldt.

Under onsdagskvällen meddelade klubben att Edfeldt, som kommer senast från spel i SHL-klubben Timrå IK, ansluter till laget. Edfeldt gjorde under den gångna säsongen 41 matcher för Timrå och snittade drygt nio minuter per match. Nu tar han klivet ner till Hockeyallsvenskan och återvänder till ÖIK, där han tidigare var utlånad från Timrå säsongen 2022/2023 och gjorde totalt elva matcher.

ANNONS

Kontraktet med Östersund sträcker sig över ett år.

"Jag ser fram emot en spännande säsong med ett spännande lag. Det kommer att bli riktigt roligt!” säger Edfeldt i ett uttalande till klubben.

Sportchefen Per Tagesson på klubbens hemsida:

”Noel känner vi väl till sedan säsongen 22/23 när han var här en sejour och vi har haft koll på honom sedan dess. Han gjorde det väldigt bra många matcher i SHL förra säsongen så vi känner oss trygga med att vi får en stabil back med bra skridskoåkning och en fin kille på sidan av. Det ska bli spännande att se vilken potential det finns i honom när han får en större roll och mer istid”, säger Tagesson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS