HockeyNews
PLUS

Efter utträdet från Lövens bås – blir kvar

Stefan Öhman
Aron Broman/Bildbyrån

Publicerad: 2 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Stefan Öhman avslutade sin spelande karriär i Björklöven. Han har efter det jobbat flera år med lagets fysträning, men även som assisterande tränare vilket han senast var denna säsongen. Sedan gjorde Björklöven om i tränarstaben, och Öhmans kontrakt gick ut. Nu har han skrivit på ett nytt avtal som fystränare, meddelar klubben.

Det handlar om ett kontrakt på två säsonger, meddelar Björklöven på sin hemsida.

Nu berättar han om valet till VK.

– Jag har ju varit här i sju år och varit med och satt strukturer och byggt upp kulturen kring vad vi vill stå för. Så det ska bli kul att fortsätta bygga vidare på detta, säger Öhman till VK.

Sedan 2017/18 har Öhman varit fystränare i Björklöven. Under säsongen 21/22 blev han även assisterande tränare under februari månad. Han fortsatte med att jobba som både fystränare och assisterande tränare även två säsonger till efter det, fram till under denna säsongen när Björklöven valde att göra om inom tränarstaben. Hans kontrakt gick även ut nyligen. Men nu är han alltså klar för två nya år som fystränare i "Löven".

– Jag har väl vägt lite fram och tillbaka. Fysen är något jag alltid brunnit för, jag tycker att det är intressant att se hur stor den delen är för att den övriga biten ska fungera bra, säger Öhman till VK.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!