HockeyNews
PLUS

Efter operationen – Rydahl har nytt hopp

(31706) Gustav Rydahl
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 5 september 2024

FacebookXWhatsApp

Gustav Rydahl har inte spelat ishockey sedan den 19 december förra året.
Efter ryggoperationen har läget ljusnat och han har hopp om att kunna spela i Frölundas SHL-premiär den 21 september.
– Klart jag siktar på att spela då, men … jag ska bli uttagen också, säger Rydahl till Rakapuckar.com.

ANNONS

Det har varit en lång och jobbig väg tillbaka till hockeyn för Frölundacentern Gustav Rydahl. Den snart 30-årige värmlänningen fick förra säsongen förstörd av en ryggskada.
Rydahl spelade inga matcher efter jul och genomgick en operation. Under försäsongen har han tvingats ta något steg tillbaka och det är först den här veckan som han är tillbaka på is.

På is, men är försiktig

Han får vänta ett tag till innan han kan gå för fullt med övriga lagkamrater och är för närvarande inte tacklingsbar. Men Rydahl är vid gott mod och att bara få vara ute på isen och träna samtidigt som Frölundas lag gör att han känner att en comeback närmar sig.
– Det är klart, jag varit väldigt länge i gymmet, man vill ju vara här ute med laget, inte där inne. Kul att vara med, det kändes bra, ett steg i rätt riktning. Vi har följt planen på ett bra sätt, nu får vi stegra långsamt, det känns faktiskt … det känns bra, säger han till Rakapuckar.com.

Frölunda i nuläget, enligt Rakapuckar.com

Backar: Henrik Tömmernes, Dominik Egli – Linus Högberg, Tom Nilsson – Isac Heens, Christian Folin – Filip Hasa, Victor Schmidt Nielsen (J20).

Kedjor: Erik Thorell, Mikael Ruohomaa, Arttu Ruotsalainen – Linus Weissbach, David Edstrom, Max Friberg, Noah Dower Nilsson, Nicklas Lasu, Isac Born – Filip Cederqvist, Noah Hasa, Linus Nässén, Carl Klingberg.

Gustav Rydahl, som tidigare under karriären har kämpat sig tillbaka efter en svår knäskada, håller på att anpassa sig till hockeyn efter ryggoperationen.
Återstår att se om han står på isen i Frölundatröjan i SHL-premiären mot Leksand den 21 september.
– Det är jättesvårt att säga, jag tar det dag för dag. Men klart jag vill spela premiären, säger Rydahl.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln