HockeyNews
PLUS

Efter misslyckandet i HV71 – "Nubben" klar för ny klubb

Kent Norberg
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 31 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Kent "Nubben" Norberg fick sparken från HV71.
Nu står det klart att han återvänder till Timrå i en roll som assisterande sportchef.
– Det är otroligt kul att få vara hemma, säger han till klubbens hemsida.

ANNONS

Efter att två år i rad ha misslyckats att etablera HV71 som ett topplag trots hög spelarbudget fick sportchefen Kent "Nubben" Norberg lämna klubben efter kvalet mot Oskarshamn i våras.

Men den erfarne sportchefen behövde inte vänta länge på att hitta ett nytt jobb. Nu står det klart att han återvänder till sin tidigare klubb Timrå, där han kliver in i en roll som assisterande sportchef till Kimmo Kapanen.

– Jag är väldigt glad över att Nubben med sin erfarenhet och sitt kontaktnät vänder hem till Timrå IK. Hans kunskap om framförallt den svenska marknaden är svårslagen i Sverige. Med hans återkomst stärker vi upp den sportsliga ledningen vilket ger oss bättre möjligheter att jobba långsiktigt och för framtiden, kommenterar Kimmo Kapanen det hela på klubbens hemsida.

"Nubben" har tre SHL-avancemang med Timrå på cv:t och har tidigare även jobbat som sportchef i Frölunda. 57-åringen ser fram emot att återvända till sin gamla hemmaborg.

– Det är otroligt kul att få vara hemma och jag ser fram emot att kunna bidra i Timrå IK igen. Min roll som assisterande sportchef kommer främst gå ut på att stötta upp Kimmo där det behövs både vad gäller framtida värvningar och det dagliga arbetet kring laget. Jag vet att det komma att bli bra och ser fram emot den kommande säsongen, säger han.

Kontraktet är skrivet över de kommande två säsongerna.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln