Kvitterade matchserien – efter drömstart: "Bra"

ANNONS

Publicerad: 13 mars 2024

BIK Karlskoga var tvingade till att vinna mot Kalmar under onsdagen för att hålla hoppet om en kvartsfinal vid liv.

ANNONS

BIK Karlskoga ledde med ett mål inför den tredje perioden i omgång ett mot Kalmar.

Men Kalmar som inledde matchserien i måndags på hemmaplan växlade upp och sköt in tre mål i rad innan Henrik Larsson reducerade och slutresultatet skrevs till 3-2.

Stor ledning

Serien avslutas med två matcher i Karlskoga och Värmlandslaget var tvingade till att vinna onsdagsmötet för att hålla hoppet om en kvartsfinal vid liv – och man fick en drömstart.

01.32 spräckte Henrik Larsson nollan för hemmalaget. 02.56 utökade Viktor Lennartsson BIK:s ledning till 2-0.

Kalmar fick några rejäla bjudningar men Marcus Hellgren Smed i hemmakassen räddade upp situationerna.

– Jag tycker vi spelar som skit rent ut sagt. Det är katastrof, sa Kalmars Victor Laz till TV4 Play.

09.31 skickade Stefan Milosevic in 3-0.Jonathan Stålberg byttes därefter ut. Christian Engstrand ersatte honom i kassen.

Otto Stenberg som är utlånad från Frölunda gjorde 4-0 i numerärt överläge i mittperioden.

Slutresultatet skrevs till 6-0 efter mål av Simen Andre Edvardsen och Theodor Pistek i den tredje perioden.

– Vi kommer åt dem på ett bra sätt, sa Dennis Hall till TV4 efter matchen.

Imorgon avgörs det vilket lag som tar sig vidare till kvartsfinal.