HockeyNews
PLUS

Efter knallskottet – Karlskoga får böta

BIK knallskott
Foto: Bildbyrån & Skärmklipp från Expressen
ANNONS

Publicerad: 8 september 2024

FacebookXWhatsApp

En pyroteknisk pjäs kastades in på isen i mötet mellan BIK Karlskoga och Örebro.
Nu står det klart att klubben får böta för händelsen.
– Det är såklart oerhört beklagligt och en stor kostnad för vår lilla klubb, säger vdn och sportchefen Torsten Yngvesson.

ANNONS

Det var i säsongens första träningsmatch mot Örebro, onsdagen den 14 augusti som det kastades en pyroteknisk pjäs in på isen. Svenska Ishockeyförbundet har nu beslutat att klubben ska betala böter på 35 000 kronor.

Pjäsen kastades från den östra ståplatsläktaren och var bara några centimeter från att träffa en hemmaspelare.Säkerhetsansvarig Stefan Andersson kommenterar händelsen:

– Trots distans till matchen är jag fortfarande förbannad över att det hände, det känns som ett stort misslyckande. Vi grep visserligen den skyldige omgående, men det var inte den starten på säsongen vi önskade. Jag ser verkligen inte charmen i att slänga in en smällare på isen, inte nog med att det skrämmer publik på läktaren, det skrämde även slag på våra egna spelare, säger Stefan.

Klubbens VD och sportchef, Torsten Yngveson, är också missnöjd med händelsen:

– Det är såklart oerhört beklagligt och en stor kostnad för vår lilla klubb. Vi hade hellre lagt den pengen på något roligare, till exempel spelartruppen. Jag hoppas av hela mitt hjärta att det inte händer igen, säger Yngveson.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln