HockeyNews
PLUS

Efter ekonomiska smällen – klubbdirektören får lämna SSK

(30190) Södertälje-Robert Andersson
Bildbyrån (montage)

Publicerad: 24 juni 2024

FacebookXWhatsApp

SSK gick back med två miljoner och missade kravet för elitlicens.
Nu meddelar klubben att de går skilda vägar med klubbdirektören Robert Andersson.

Den 13 juni kunde Hockeynews berätta att SSK:s klubbdirektör Robert Andersson hängde löst och att flera i styrelsen ville ha bort honom. Inte minst efter de ekonomiska problem klubben ställts inför.

Nu meddelar SSK att de går skilda vägar med klubbdirektören.

– "Robban" har betytt mycket under sina fem säsonger i SSK. Med hårt och uppoffrande arbete har han tillsammans med sin lugna ledarstil tagit klubben vidare på sin resa. Han ledde också klubben framåt under en mycket svår tid genom pandemin med alla dom utmaningar detta gav för klubben och övriga idrottssverige. Styrelsen anser dock att tiden nu är mogen för ett nytt ledarskap i det läge vi befinner oss i och för att fortsätta utvecklingen dit vi vill, säger klubbens ordförande Peter Onstrand.

Robert Andersson kommer att slutföra sina uppgifter i klubben och anställningen avslutas officiellt först den 31 augusti. Därefter kommer han att lämna över ansvaret till någon annan.

– Det har varit fantastiskt att ha fått förtroendet att göra den här resan under fem år i en av svensk ishockeys mest traditionsrika och engagerande idrottsklubbar.

– Vi har tillsammans med våra supportrar, våra stenhårt arbetande kollegor och våra lojala partners åstadkommit en räcka bra saker i hela klubben de senaste åren. Men fullt naturligt även stött på en del utmaningar.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln