HockeyNews
PLUS

Efter bara en SHL-start i Timrå – målvakten klar för nästa klubb

(27577) Karolus Kaarlehto
Pär Olert/Bildbyrån

Publicerad: 18 april 2023

FacebookXWhatsApp

Timrå lånade in målvakten Karolus Kaarlehto från Kärpät i slutet av säsongen. Nu har den 25-årige finländaren hittat en ny klubb.

Det blev bara en start i Timråtröjan i SHL för Karolus Kaarlehto. Då vann Timrå med 4–1 hemma mot Leksand och den finske målvakten tog 20 av 21 skott.

Kaarlehto lånades in från Kärpät kort före deadline för övergångar i mitten av februari och skrev kontrakt för återstoden av säsongen. Han blir inte kvar i Timrå och har nu skrivit på ett tvåårskontrakt med Ässät i Björneborg.

– Kaarlehto har visat under de senaste säsongerna att han är kapabel till kvalitetsspel i den finska ligan. Hans räddningsprocent har legat på en bra nivå och potentialen finns för att ta nästa steg, säger Ässäts sportchef Janne Vuorinen till klubbens hemsida.

LÄS MERNytt glädjebesked för Brynäs – toppcentern väljer att stanna

Karolus Kaarlehto hade en något stökig säsong innan han kom till Timrå. Han började i franska Anglet, fortsatte efter två matcher till Jukurit i den finska ligan. I slutet av januari flyttade han från St Michel till Uleåborg innan han tre veckor senare avslutade med en tur till Timrå.

Kanske blir det två lugnare år nu i Ässät där han får konkurrera med den förre Frölunda-målvakten Niklas Rubin.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!