HockeyNews
PLUS

Efter avgångskraven – sportchefen svarar

(32015) Stefan Nilsson
Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 31 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Luleås säsong blev inte som planerad. Nu svarar Stefan "Skuggan" Nilsson på supportrarnas avgångskrav och förklarar hur förtroendet för Thomas "Bulan" Berglund är.

ANNONS

Luleå föll i kvartsfinalen mot Växjö, ett rent misslyckande, förklarar Stefan "Skuggan" Nilsson för NSD.

– Vi har misslyckats med vår målsättning. Vi har innan säsongen sagt att vi ska vara ett topplag och då har vi pratat om topp 4 för att ha bra förutsättningar i slutspelet och där har vi helst velat fajtas om guldmedaljen. Det har vi inte levt upp till och då kan man inte säga annat än att det är ett misslyckande. Vi är missnöjda, säger Nilsson till NSD.

Sportchefen menar att de ska ha en tuff målsättning men att de ska vara realistiska. Det finns ett lönespann att förhålla sig till och det måste man ha med sig när man gör utvärderingen.

Banderoller riktade mot honom

Nilsson tycker att de hade en tillräckligt bra trupp för att ta sig längre.

Inför nästa säsong sitter Thomas "Bulan" Berglund säkert, Nilsson är över det stora hela nöjd över lagets ledarteam.

Nilsson själv har däremot fått motta kritik från olika håll under säsongen. Två banderoller med kritik och krav på Nilssons avgång har synts under säsongen.

– Jag har full förståelse till att det finns en besvikelse kring säsongen i stort. Jag har det. Det är väl egentligen det jag kan säga om det, för jag vet att det finns de som tycker att vi inte har gjort ett bra jobb. Men jag är också medveten om de människor som kommer fram på gatan eller som kontaktar mig personligen i sociala medier som stöttar mig och oss. Det finns olika sidor av det här med många åsikter. Och det är något vi och jag får leva med. Önskan om att vinna SM-guld har ökat över tid och vi var så nära för två år sedan. Vi har byggt upp en förväntning som är positiv för föreningen, men det kommer säsonger som i år när vi inte lever upp till det som folk vill se varje säsong.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln