Örebro Hockey
Oskarshamn, Mathias Bromé
ANNONS

Publicerad: 9 mars 2024

Oskarshamn bröt sin 16 matcher långa förlustsvit när Örebro gästade BE-GE Hockey Center. Örebro befinner sig just nu utanför en slutspelsplats.

ANNONS

Viktiga poäng stod på spel för Örebro när de gästade jumboplacerade Oskarshamn. Mathias Bromé och Philip Holm fanns inte med i Örebros laguppställning, enligt NA rörde det sig om en petning.

Hemmalaget fick en strålande start när Austin Wagner spräckte nollan efter 03.07. Hampus Karlsson utökade ledningen till 2-0 drygt tio minuter senare.

Oskarshamn hann gå upp i en 3-0-ledning innan Örebro reducerade via Hannes Björninen.

– Jag tycker det är ganska kontrollerat sett över 60 minuter, det är bra att vi skapar många skarpa lägen i första perioden, säger Oskarshamnstränaren Martin Filander.

Resultatet innebär att Örebro åker ned på en elfteplats efter att Modo vunnit mot Malmö. Örebro är just nu utanför slutspelet inför den sista omgången borta mot Linköping på tisdag. Modo har samtidigt Rögle borta.

– Vi har ingenting annat att tänka på än att åka dit och vinna. Sedan se hur långt det räcker, men vi måste gå för det, säger Örebrobacken Samuel Johannesson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.