HockeyNews
PLUS

Dystra beskedet: skada stoppar AIK-backen

(22013) Eric Norin/AIK
Maxim Thoré/Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 september 2024

FacebookXWhatsApp

Erfarne AIK-backen Eric Norin har varit skadad under en stor del av försäsongen.
På fredag väntar allsvensk premiär på Hovet hemma mot topptippade SSK.

ANNONS

Det ser inte ut att bli något spel i AIK:s premiär hemma mot Södertälje på fredag för backen Eric Norin.
– Han är väl någon vecka bort definitivt, men det går i alla fall åt rätt håll, säger AIK:s sportchef Niklas Persson till Hockeynews.
Den 32-årige högerskytten Eric Norin missade 15 matcher i Hockeyallsvenskan förra säsongen, men stod ändå för 22 poäng (5 mål, 17 assist) på 37 matcher.

Inte spelat på en månad

Norin har inte spelat för AIK på en månad.
– Han var med båda matcherna i Östersund och sedan gick han sönder strax efter det och har varit borta sedan dess. Vi har koll på vad det är och rehab går enligt plan. Det ska inte vara alltför långt borta innan han i alla fall är tillbaka i träning, säger Niklas Persson.

Så hur ser prognosen ut?
– Första prognosen så borde han vara i träning väldigt snart. Sedan får vi göra en återkoll i slutet på den här veckan eller i början av nästa och har allting gått som det ska är det väldigt nära, men han kommer inte att spela i premiären. Det tror jag inte.

Håller koll på marknaden

AIK har fått tillbaka Gerry Fitzgerald efter en frånvarotid. Björklöven-värvningen Scott Pooley anländer i början av oktober. Några värvningar är inte på gång för närvarande, enligt Niklas Persson.
– På forwardssidan är vi friska och hela. Där är vi nöjda för tillfället. Sedan kan det dyka upp nåt lån här och där absolut, men det är inget som vi aktivt tittar på. Det är det inte. Det är backsidan som vi håller lite koll på med Eric och ser att allt går som det ska eller om vi behöver göra nånting, säger Persson.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln