HockeyNews
PLUS

Drömmen slog in för Byström – till slut: ”Svårt att sätta ord på”

Ludwig Byström
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 19 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Tankarna på att flytta hem till Modo har funnits där länge.
Efter många turer fram och tillbaka är drömmen nu äntligen verklighet för Ludwig Byström.
– För min del har det handlat om att lösa det ekonomiska, så det är väl egentligen det som gått lite i vågor, säger han till Hockeynews.

Redan innan Ludwig Byström flyttade till tyska Nürnberg inför förra säsongen var siktet varit inställt på en återkomst till Modo nu. Länge såg det inte ut att bli verklighet, men häromdagen spikades de sista detaljerna och den 29-årige Ö-vikssonen kan nu titulera sig Modos spelare igen efter elva år på andra platser.

ANNONS

– Det ska bli sjukt roligt. Det är som vi pratade om sist, det är det jag har gått och hoppats på. Det växte fram mer och mer under förra säsongen och har känts som det enda alternativet för min del, så det känns sjukt bra nu när det är klart, säger han.

Ja, vad betyder det för dig att få komma hem?

ANNONS

– Allt höll jag på att säga. Nej, men det betyder oerhört mycket att få spela för moderklubben och den klubb som ligger närmast hjärtat. Det är svårt att sätta ord på.

Dialogen med Modo har gått fram och tillbaka under sommaren och det är först de senaste veckorna som parterna har lyckats komma överens. Nu berättar Ludwig Byström att han haft en del knutar att lösa innan han kunde tacka ja till det bud som låg erbjudet från klubben.

ANNONS

– Det har varit ganska straightforward med kontraktslängd och pengar från ”Hinkens” (Henrik Gradin, sportchefens) sida. För min del har det handlat om att lösa det ekonomiska, så det är väl egentligen det som gått lite i vågor. Det ekonomiska väger betydligt mindre kontra hur roligt det ska bli att dra på sig Modo-tröjan igen, säger han.

ANNONS

Du hade kunnat få bättre betalt på andra ställen i världen?

– Ja, absolut. Men som sagt, det väger inte så jättehögt jämfört med att få komma hem. Det känns bara så jävla kul att dra på sig Modo-tröjan.

Har du undersökt andra möjligheter?

– Jag har fått lite kontraktsförslag här och där, men det är ingenting som har känts rätt förutom Modo. Så länge det fanns en chans att få komma hem och spela så har inte något annat känts rätt.

ANNONS

– Döttrarna börjar komma upp i ålder också och det är det här som är hemma, så det är klart att det tynger lite extra.

Ludwig Byström har tidigare berättat om att året i Tyskland inte blev som han hade hoppats på och att hockeyn inte riktigt passade honom. Det är därför med stor revanschlusta han nu vänder hem, både för att visa övriga hockey-Sverige – men framförallt Ö-vikspubliken att han håller på SHL-nivå.

ANNONS

– Jag är oerhört revanschsugen. Om det gick att bli mer revanschsugen än vad jag redan var så blir det ett ännu större sug nu när jag ska få representera Modo. Jag vill bevisa Ö-viksfolket att jag håller på den här nivån, säger han.

Var skulle du själv säga att du står i dagens SHL?

– Det är jättesvårt att svara på, men som jag sist också så hoppas jag att jag kan stå mig bra. Jag är fullt medveten om att jag inte är tänkt i något första backpar och det förstår kanske de flesta, inklusive jag. Men jag hoppas att jag kan göra det bra och det tror jag verkligen att jag kommer göra.

ANNONS

Hur har du hållit i gång under sommaren?

– Jag har inte tränat någonting, säger han skämtsamt innan han fortsätter:

– Nej, men jag drog igång väldigt tidigt och det har känts väldigt bra. Jag drog i gång tidigt och har väl bara haft fyra-fem dagar ledigt sammanlagt under de här månaderna. Så det har rullat på och jag har gnuggat på ganska bra.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln

ANNONS