Dramatik när det blev finalklart i TV-pucken

Publicerad: 4 november 2023

Moa Stridh blev stor förlängningshjältinna för Västergötland.
Det gör att de nu ställs mot Dalarna i flickornas final av TV-pucken 2023.

Dalarna var första lag att ta sig till final på flicksidan efter att man besegrat Uppland. Den specielle målskytten Tillie Ytfeldt visade, efter tre mål i kvartsfinalen, att målformen var fortsatt god då hon fem och en halv minut in i första perioden öppnade målskyttet för dagen när hon gjorde 1–0. Den ledningen kunde Dalarna ta med sig in i andra perioden där man dessutom utökade till 2–0 när Svea Nordqvist hittade rätt i numerärt överläge.

Uppland kom sedan tillbaka genom ett av säsongens märkligaste mål då Alice Nilssons skott från blålinjen först tog på en hand på en Dalaspelare innan den tog i huvudet på en annan och flög i en båge över Hildur Larsson i Dalarnas mål. Närmare än så kom däremot inte Uppland då Dalarna kort senare tog tillbaka tvåmålsledningen innan Tillie Ytfeldt gjorde sitt andra för dagen när hon fastställde slutresultatet i tom bur.

Dalarna–Uppland 4–1 (1–0, 3–1)
Mål, DAL:
Tillie Ytfeldt 2, Svea Nordqvist, Tilde Sundnäs Grillfors
Mål, UPP: Alice Nilsson

I den andra semifinalen bjöds det på rejäl dramatik mellan Stockholm och Västergötland. Efter ett tidigt Stockholmsmål genom Tindra Azzopardi kunde Västergötland kvittera i spel fem mot tre i slutet av första perioden. När de sedan fick chansen i fem mot fyra i andra perioden kunde Moa Stridh göra 2–1, men ledningen blev kortvarig.

Bara en och en halv minut senare kunde nämligen Stockholm kvittera och ytterligare drygt en och en halv minut senare återtog de också ledningen när Matilda Lindström hittade rätt. Men än en gång hade Västergötland och Judith Andersson en kvittering i sig, där hennes 3–3-mål med sex minuter kvar tog matchen till förlängning.

Och bara en och en halv minut in i förlängningen kunde Moa Stridh göra sitt andra mål för dagen för att skjuta Västergötland till final.

Stockholm–Västergötland 3–4 (1–1, 2–2, 0–1) efter förlängning
Mål, STO:
Tindra Azzopardi, Elin Sunebäck, Matilda Lindström
Mål, VÄS: Judith Andersson 2, Moa Stridh 2

Imorgon väntar nu alltså final mellan Dalarna och Västergötland där nedsläpp sker 15.15 i Monitor Erp arena medan Stockholm och Uppland gör upp om bronset 10.15 i samma arena.