AVGJORT: BIK vinner på övertid – reducerat

Karlskoga

Publicerad: 5 april 2024

Det blev en kortvarit övertid i BIK Karlskoga.
Hemmalagets Albin Eriksson blev hjälte.

Det var mållöst i Karlskoga efter 40 spelade minuter. Tidigt i tredje perioden slog målkungen Jack Kopacka till och gav Brynäs ledningen - kort efteråt slog Simon Bertilsson in 0–2 men målet dömdes bort efter videogranskning.

Första målet i slutspelet

Då vände hemmalaget på steken. Albert Lyckåsen kvitterade och i spel fem mot tre gav Hampus Plato ledningen till BIK Karlskoga som var på god väg att reducera till 1–2 i matchserien.

Men Brynäs – och Johannes Kinnvall – hade andra planer. Med 1.20 kvar av tredje perioden slog han till och gjorde sitt första mål i slutspelet och tvingade fram en förlängning.

Den blev dock kortvarig. 2.40 in på fjärde peioden avgjorde Albin Eriksson för BIK Karlskoga som nu reducerat till 1–2 i matchserien.

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!