HockeyNews
PLUS

Draisaitls armbåge på Barkov – när Florida vann igen

Forsling

Publicerad: 11 juni 2024

FacebookXWhatsApp

SUNRISE. Florida gjorde jobbet på hemmaplan – Panthers vann även det andra mötet.
Efteråt var det stort fokus på Leon Draisaitls armbågstackling på Aleksander Barkov.
– Jag såg den knappt på isen heller. Men vi får inte sväva iväg nu, säger Forsling till Hockeynews.

Florida har satt sig i bästa tänkbara sits efter de två inledande matcherna i Amerant Bank Arena.
Katterna vann även i natt.
– Extremt viktigt och skön vinst. Jag tycker vi spelade lite bättre idag men fortfarande är det saker vi kan göra bättre, säger Gustav Forsling samtidigt som han pustar ut inne i lagets omklädningsrum efter segern.

"Varit väldigt tufft"

Florida har skaffat sig en 2–0-ledning – men en av de största frågorna är om man kan fortsätta sätta stopp för Connor McDavid som är fortsatt het i slutspelet men utan att ha fått utdelning i Florida.
– Det har varit väldigt tufft skulle jag säga. Han är extremt duktig men det är väldigt roligt att möta honom. Med hans skridskoåkning och teknik går det fort där ute och man får vara med hela tiden, säger Forsling.

Den stora snackisen i natt var armbågstacklingen som Leon Draisaitl delade ut på den finländske defensiv-specialisten Aleksander Barkov.
Finländaren klev efter smällen i tredje perioden och den tyske stjärnan klarade sig med två minuter för roughing men debatten är redan igång angående avstängning i efterhand eller inte.
– Jag har inte sett reprisen och såg det knappt på isen heller så jag kan tyvärr inte kommentera det men vi får se, säger Forsling.

"Inte sväva iväg"

Nu ökar pressen på Edmonton inför de två kommande matcherna i Kanada och det kommer bli en helt annan upplevelse för Panthers.
– Ja, det kommer vara extremt tryck där men vi ska fortsätta spela vårt spel. Vi får ta en match i taget. En klysha men vi kan inte sväva iväg nu, säger Forsling.

Tips om NHL-podd:

Podden ”Skitstöveln som trejdade Wayne Gretzky och andra berättelser om NHL" tacklar historiska händelser och annorlunda anekdoter från världens bästa hockeyliga.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!