HockeyNews
PLUS

Draisaitl i natt: "Det här är en jäkla story"

Leon Draisaitl
ANNONS

Publicerad: 22 juni 2024

FacebookXWhatsApp

EDMONTON. Leon Draisaitl gav sig själv kritik inför nattens match – sedan klev han ut och satte tonen i Rogers Place.
Oilers gav fansen en oförglömlig kväll i säsongens sista hemmamatch.
– Det betyder allt för oss. Jag hoppas vi kan vinna för våra fans nu, säger Draisaitl.

ANNONS

Edmonton har lyckats göra det som nästan ingen trodde var möjligt – komma tillbaka från 0–3-underläge till 3–3 och nu kan Oilers skriva historia om de lyckas vinna Stanley Cup.

"En jäkla story"

Nu kommer allt ner till den sjunde och avgörande finalen i Sunrise, Florida under natten mot tisdag svensk tid.
– Ja, det här har varit en jäkla story så här långt. Men i slutändan spelar vi för att vinna och det kommer bli den tuffaste matchen för oss. Men jag är väldigt stolt över att vi gav oss själva den här chansen, säger Draisaitl.

Den tyske stjärnan kritiserade sig själv på en presskonferens under förmiddagen inför nattens match – han krävde mer av sig själv.
Sedan klev Draisaitl ut och spelade fram till 1-0-målet.
– Jag är en offensiv spelare. Ibland så kommer självförtroende via siffror och poäng och visst är jag bra på andra saker också men det är skönt att göra något där ute och få betalt för det. Det kan du fråga alla offensiva spelare om och du kommer få samma svar, säger Draisaitl.

"Det är speciellt för oss"

ANNONS

Nattens 5–1-seger i Rogers Place sätter punkt för säsongen i Edmonton, nu avgörs Stanley Cup-finalen i Florida och det blev bästa tänkbara avslutning för fansen i Alberta.
– Det betyder allt för oss. Jag har varit här länge och fansen har alltid dykt upp varje kväll och de stöttar oss nu också. Det här är väldigt speciellt för oss och förhoppningsvis kan vi vinna för dem nu, säger den tyske storstjärnan.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln