HockeyNews
PLUS

Djurgården i sorg – Mats Larsson död

Mats Larsson

Publicerad: 5 juli 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgårdsfamiljen är i sorg.
Klubben meddelar via sin hemsida att Mats Larsson – tidigare styrelsemedlem och ordförande – plötsligt har gått bort.

Mats Larsson har plötsligt gått bort och Djurgårdsfamiljen är i sorg idag. Så här skriver klubben i ett pressmeddelande som publicerats på klubbens hemsida.

"Djurgårdsfamiljen är i sorg. Mats Larsson, tidigare styrelsemedlem och ordförande i Djurgården Hockey, har plötsligt lämnat oss i stor saknad. Föreningen sänder sina tankar samt sitt deltagande till familj och anhöriga.
Mats Larsson vigde stora delar av sitt liv åt föreningen. Mellan åren 2001 till 2012 satt han i styrelsen för Djurgården Hockey som ordförande och ledde arbetet under tio delvis turbulenta år, präglade av ökad konkurrens från Elitserieklubbarna i det övriga landet. Höjdpunkten under Mats långa ordförandetid var slutspelsresan och SM-silvret 2010, där DIF pressade HV71 i den kanske jämnaste finalserien genom tiderna.

Som ordförande ledde Mats inte bara Djurgårdens styrelse, utan bidrog till en stark gemenskap och samverkan mellan ordförandena i de ledande klubbarna. Detta banade väg för bildandet av Nordic Trophy-turneringen, som därefter utvecklats till vad som idag är CHL.

Även efter sin förtroendetid inom DIF Hockey engagerade sig Mats med kraft i Djurgårdsalliansen, där han satt med som vice ordförande i styrelsen fram till sin bortgång. Genom sina betydande insatser har Mats hjälpt såväl moderföreningen som hockeysektionen framåt. Vi minns en stor Djurgårdare i hjärta, ord och handling"

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!

Följ ämnen i artikeln