HockeyNews
PLUS

Djurgårdens hopp om Kempe och prognosen för Krüger

(31190) Krüger Kempe
Bildbyrån

Publicerad: 4 januari 2024

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Djurgården fortsätter att hålla en dörr öppen för Mario Kempe som är på väg bort från Luleå.
Samtidigt vill Stockholmsklubben ge skadade lagkaptenen Marcus Krüger tid att läka ihop sin skada.

Det blev en enorm uppståndelse i mellandagarna då NSD avslöjade att Luleås landslagscenter Mario Kempe vantrivs i klubben och vill bort. Efter det har Luleå stoppat Kempe från all träning och spel i väntan på att affären ska klaras upp ekonomiskt.

Enligt uppgift till Hockeynews är siktet inställt på spel i Schweiz och Corriere del Ticino uppger att han ska vara klar för Lugano, vilket inte har bekräftats av vare sig Lugano eller Luleå.

LÄS MERSpelet bakom Kempe: Lönen, avskedet – framtiden

Mario Kempe, som har sin bas i Stockholm, skulle vara en intressant spelare för Djurgården, som slåss i den absoluta toppen av Hockeyallsvenskan och vill tillbaka till SHL. 35-årige Kempe har spelat för Djurgården tidigare i sin karriär och Stockholmsklubben är intresserad av en återförening. Men det har varit tyst från Mario Kempe.

– I mina rullar finns han inte just nu i alla fall. Jag har inte hört nånting och vi har inte fått någon connection eller indikation från varken Mario eller hans representant, säger Djurgårdens sportchef K-G Stoppel till Hockeynews.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Tystnaden tyder på att det inte blir någon flytt till Djurgården.

– Ska han komma hit så måste det vara lite på hans initiativ och en helt annan prisbild. Jag har faktiskt inte hört nånting, fortsätter K-G Stoppel.

Djurgården fick sin lagkapten Marcus Krüger skadad under derbyt mot AIK den 27 december. Det har gått en dryg vecka sedan dess och Krüger själv trodde efter smällen i sargen att han skulle vara borta i veckor.

Någon exakt prognos finns ännu inte.

– Jag skulle tippa, utan att veta, en dryg månad. Tre veckor i alla fall, säger K-G Stoppel.

Djurgården vill kunna ge Marcus Krüger tid att läka ihop. I slutet av förra säsongen och i den allsvenska finalen mot Modo spelade den dubble Stanley Cup-mästaren skadad. Så vill inte Djurgården att Marcus Krüger ska behöva ha det den här vårvintern.

– Nej, det hoppas vi inte på. Vi är ändå hoppfulla, säger sportchefen K-G Stoppel.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!