HockeyNews
PLUS

Djoos tillbaka på is: ”Gäller att inte stressa”

Djoos
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 06:23

FacebookXWhatsApp

Christian Djoos fick inte den önskade starten på sin återkomst till Brynäs.
Efter en lång skadeperiod, som hållit honom borta sedan försäsongen, är han nu tillbaka på isen.
– Det gäller att inte stressa, säger Djoos till Gefle Dagblad.

ANNONS

Den 30-årige backen var en av de stora stjärnvärvningarna när Brynäs rustade för SHL-återkomsten i somras. Men efter en knäskada i försäsongsmatchen mot Örebro den 20 augusti, blev han tvungen att kliva åt sidan. I början av september meddelade Brynäs att rehabiliteringen skulle ta mellan fyra och sex veckor.

I torsdags gjorde Djoos sin första isträning sedan skadan, där han körde skridskoövningar med Ove Molin före lagets gemensamma träning. Dagen efter var de båda återigen på is i B-hallen för ett pass tillsammans.

– Ove har bra koll på vad han gör när det gäller att hjälpa till att komma tilllbaka från skada. Man får ta det dag för dag och testa olika övningar och situationer. Jag tycker det känns bra och det är skönt att vara på is igen, säger Djoos till GD.

Lördagens match mot Växjö var för tidig för Djoos att delta i, och det finns fortfarande ingen exakt prognos för när han kan vara tillbaka i full träning.

– Smärtan är under kontroll men det handlar mer om att komma tillbaka efter att man missat fem veckor på is. Jag hade gärna spelat lördag förstås men det är inte rimligt och man ska inte vara dum heller. Det är långt kvar av säsongen och man ska inte stressa fram något.

Djoos har skrivit ett femårskontrakt med Brynäs och är fast besluten att komma tillbaka starkare.

– Man kommer ju inte hem för att sitta på läktaren men ibland blir det så och det tillhör sportens värld. Jag har fått titta på matcherna hittills och det har ju sett väldigt bra ut så det är kul.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln