HockeyNews
PLUS

DIF:s urstarka facit – PP-mål i alla matcher

Kruger
Foto: Andreas Hanson / Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:34

FacebookXWhatsApp

Krüger ler och pustar ut i korridoren i Gränby ishall. Djurgården fick med sig tre poäng genom 4–2 mot Almtuna, men det satt hårt inne och i slutändan var det lagets fortsatt suveräna powerplay som avgjorde. 

– Det är klart att vi har självförtroende i den spelformen, säger tvåmålsskytten Marcus Krüger.

ANNONS

Djurgården har fortsatt gjort mål i numerärt överläge i alla matcher där de fått med sig utvisningar. Enda matchen de inte fått det hittills var den borta mot Södertälje. 

Mot Almtuna fick man två chanser, och gjorde ett mål. Karaktäristiskt genom Marcus Krüger, som forcerade in pucken. 

Hans andra för kvällen, DIF-kaptenen styrde även in lagets första via knät tidigt i matchen.

Krüger pratade efteråt om tryggheten hans lag har i att kunna leverera mål med en man mer på isen. Laget är fortsatt bäst i ligan i PP, 13 mål på 34 tillfällen vilket ger en utdelning på enorma 38 procent.

– Jo, men jag tycker att vi har två olika enheter som kan göra mål också. Det är ju lite tävling om att spela, en bra konkurrens. Vi har två powerplay med bra spelare som har gjort mål nu här i inledningen av säsongen. Så det är bra. Det är klart att vi har självförtroende i den spelformen, säger Krüger. 

Det blev avgörande i en match där Djurgården ledde med 2–0 trots stundtals skakigt spel, där Almtuna tog över matchen. Men som flera gånger tidigare kunde inte Djurgården försvara ledningen, utan släppte till två snabba mål. Tränare Robert Kimby tog timeout och det blev till slut en kämpaseger i en välkänt lurig bortamatch på det hockeyallsvenska spelschemat. 

ANNONS

– Skönt att vi åker härifrån och sätter oss på bussen med tre poäng. Jag är inte nöjd med allting i spelet, men vi vinner. 

Robert Kimby höll med om att hans lag inte var som bäst den här kvällen, men vände på resonemanget – att Djurgården nu fick vända tillbaka efter att ha stött på hinder i form av Almtunas reducering och kvittering. 

– Vi visste att det skulle bli en tuff match. Jag tycker att vi kom undan ganska okej inför tredje perioden. Vi leder med 2–0. Där blir man besviken att vi släpper det (till 2–2). Men nu vänder vi det igen. För oss är det nästan lite första gången där vi går åt det hållet istället för tvärtom. Så för oss tror jag det var jäkligt viktigt att få känna av att vi klarar av det där, att vinna genom att ta oss över ett hinder, tillsammans. För tidigare så tycker jag vi har spelat mycket bättre men gått åt andra hållet, säger Kimby. 

– Vi vill spela bättre än så här. Men det var jäkligt viktigt för gruppen, tillägger han. 

Marcus Krüger får höra vad Kimby sagt. 

– Det ligger väl någonting i det tror jag. Motgång kan också vara att man förlorar. Det fick vi känna på här senaste matchen (mot AIK). Det var lite tvärtom. Det är också en läxa som man får lära sig av. Men som sagt, bra för moralen att få vinna en sån här match.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln