HockeyNews
PLUS

DIF:s ekonomiska miljonsmäll – går back

(31658) Djurgården
Bildbyrån

Publicerad: 17 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården åker på en miljonsmäll.
Det framgår av åreredovisningen för 2023/2024.

Stockholmsklubben Djurgården har varit i allsvensk final båda säsongerna efter uttåget från SHL våren 2022.
Men trots utsålda läktare på Hovet i slutspelet hjälper det inte för att rädda säsongen ekonomiskt. Djurgården gör en förlust på tre miljoner kronor efter skatt. Målet var att gå plus/minus noll, men den budgeten sprack. Klubben förklarar det med att intäkterna för reklam och från sponsorer blev lägre än väntat till följd av allmänna kostnadsökningar i samhället.

Klarar elitlicensen

”Koncernen har ett eget kapital på 8,2 mkr (11,0) vilket är i enlighet med det gällande licenskravet för året motsvarande 8% av det senaste årets intäkter. För det kommande året föreligger krav på 10% per 30 april 2025 som sedan ligger fast”, skriver Djurgården på sin hemsida.
Omsättningen var 87,5 miljoner kronor.

Flyttar till Globen 2025

Djurgården konstaterar att de centrala medlen, tv-pengarna (48 miljoner kronor från SHL) är borta och ersatta av fem miljoner kronor i Hockeyallsvenskan.
Djurgården siktar på att flytta från Hovet till Avicii Arena (Globen) i september 2025 under förutsättning att man når ett avtal med Stockholm Live.
Målet är fortfarande att nå SHL, men ekonomin är kärv.
”Inför den kommande säsongen är koncernens ekonomi fortsatt ansträngd och baseras på en budget med noll i resultat. Klubbens representationslag har ändå fått de ekonomiska ramar som krävs för att kunna vara en kandidat till seriesegern i HockeyAllsvenskan och för att fortsatt kunna utmana de senaste årens topplag i SDHL”.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!