HockeyNews
PLUS

DIF:s drag – Jacob Josefson får nyckelroll

Josefson Wikegård
Foto: Mattias Ek och Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 13:23

FacebookXWhatsApp

Nu är det klart. Djurgården håller hårt i sin förre lagkapten Jacob Josefson. Han blir ny assisterande sportchef till Niklas Wikegård.
– När Niklas ringde och frågade behöva jag inte så lång betänketid heller, säger Josefson till Hockeynews.

ANNONS

Skador och hjärnskakningar avslutade Jacob Josefsons karriär som hockeyspelare. Nu börjar en ny – också i Djurgården.
33-årige Josefson blir sportsligt ansvarige Niklas Wikegårds högra hand.
– Jag kommer att jobba tillsammans med Niklas som assisterande sportchef med allt vad det innebär. Det känns jävligt kul, säger Josefson till Hockeynews.
Han konstaterar:
– Jag fick avsluta karriären lite tidigare än jag ville så jag kände att jag hade mycket kvar att ge inom hockeyn. När Niklas ringde och frågade behöva jag inte så lång betänketid heller. Det kändes som jag hade mer att ge. Kul och inspirerande att försöka få ut det i Djurgården.

Ska hjälpa till att värva spelare

Vilka blir dina viktigaste uppgifter?
– Det får vi väl se. Rekrytering är en del. Jag ska vara med och stötta coacher och spelare på ett bra sätt. Sedan får man växa in i rollen och se allt eftersom vad som behövs.
Jacob Josefson kommer att synas ofta på träningar på Hovet. – Jag är närmare A-lagsverksamheten och är med och stöttar i hockeydelen framför allt. Det är inte så länge sedan jag spelade och många av de jag spelade med är här också. Jag har bra relationer med dem.

ANNONS

Var med i rådgivande panel

Josefson har med bland andra Andreas Engqvist, Tommy Boustedt och Peter Wallin varit en del av en rådgivande panel som hjälpte den förre sportchefen K-G Stoppel. Men den tog Wikegård bort när han tog över ansvaret.
– Då fick man i alla fall se lite hur det funkar ”behind the scenes” så att säga, och känna på det. Däremot var man inte speciellt delaktig i beslut på samma sätt. Nu får man vara med mycket mer i det dagliga och verkligen se vad som händer och vara med och påverka på ett annat sätt. Då var det mer rådgivning utan att man själv tog beslut.

Hur kommer du att jobba med värvningar?
– Det blir både att man bygger upp en bra scoutingorganisation ute med folk i världen man litar på och som kan hockey. Sedan sätta en manual för hur vi i Djurgården ska jobba.

Hur många scouter har ni knutna till er nu?
– Inte speciellt många i dagsläget. Vi ska börja jobba på det.

Kommer du själv att vara ute och se matcher?
– Ja, både live och på dator och tv. Jag kommer att se en jäkla massa hockey. Det gör jag ändå så det ser jag fram emot.

Fortsätter i Viaplay

Jacob Josefson jobbar som expert åt tv-kanalen Viaplay och har synts både i NHL- och VM-sammanhnag.

Kommer du att fortsätta som expert på Viaplay?
– Jag har kontrakt med Viaplay fortfarande. Så det har jag sagt till Niklas att det vill jag köra. Det kommer vi att lösa på ett bra sätt. Men då får man se ännu mer hockey och får mer erfarenheter av saker och ting. Det ser jag bara som positivt.

Du kanske hittar några riktiga guldkorn där…?
– Ja, hehe. Det kanske inte är NHL-hyllan vi tittar på just nu, men man vet aldrig.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln