HockeyNews
PLUS

DIF till semifinal – "Honkens" hyllning

Michael Holmqvist Djurgården kvartsfinal
Foto: Mattias Ek och Bildbyrån

Publicerad: 26 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården är i semifinal. På ett jublande Hovet slog Stockholmslaget in matchbollen till 4–1 i matcher.
Huvudtränaren Michael Holmqvist har ett formtoppat lag.
– Jag är glad att vi kommer ut till den här matchen och vågar gå för det, säger Holmqvist.

Under ledning av Michael Holmqvist har Djurgården klättrat från en tolfteplats i tabellen i början av november till en fjärdeplats i grundserien fyra månader senare.
I kvartsfinalen slog Djurgården ut Björklöven, en av favoriterna till seriesegern inför säsongen.
Björklöven-tränaren Viktor Stråhle var märkbart tagen efter att ha förlorat med 4–1 i matcher. Den sista matchen med 4–3.

"Fått ihop nånting"

– Det är tajta matcher och det väger över till oss. Vad det exakt är vet jag inte riktigt. Jag tycker däremot att det Viktor pratade om så har vi fått ihop nånting in i det här slutspelet. Vi har fått igång rätt spelare tycker jag med ett bra slutspels-mindset. Bra tyngd också i vårt spel som jag tror blir ganska jobbigt att möta, så det är jag nöjd över, säger Holmqvist.

DIF tacklade: 23–12

Djurgården delade ut 23 tacklingar mot Lövens tolv.
Stockholmslaget har vuxit samman i matchserien. Det var lite mer spretigt och och ovisst före slutspelet.

– Det har vuxit fram. Sedan tror jag alla känner när man går in i ett slutspel – vad ska hända nu? Men jag tycker att vi har fått massa bra svar i de här matcherna. Många spelare har kommit upp i nivå och tävling och spelat slutspelshockey, menar Michael Holmqvist.
Vilka?
– Jag tycker ”Ludde” Rensfeldt har gjort det. Daniel Brodin. Jag tycker att Albin Grewe gör det jättebra. Jag tycker att alla gör det bra, men just de här har vridit upp det ett extra snäpp.

Hyllar juniorkedjan

Sedan understryker det alla har kunnat se.
– Jag gillar också hur juniorkedjan har kommit in och bidragit med energi och kaxighet i vårt lag. De har också gjort det jättebra, säger Holmqvist.

Juniorkedjan är Victor Eklund, Linus Eriksson och Melvin Wersäll. Men i de senaste matcherna varit febersjuk och ersatts av Fredrik Schlyter.
Victor ”Mini-Fimpen” Eklund, 17, har tagit för sig och blev tvåmålsskytt i kvartsfinal 3 och stod för en assist i den femte och sista matchen.

"Mini-Fimpens resan in i A-laget"

Eklund har fått sno en plats i A-laget.
– Det är ganska medvetet från vår sida att när de kommer in, att nånstans bevisa på J18-nivå att det nästan är löjligt att jag är här. Jag tycker att det är viktigt att man inte hoppar över nånting utan visa först att du är klar där och sedan hoppar du upp. Han har fortsatt stegra under säsongen och jag har tyckt att vi har gjort saker i rätt ordning och så har han fått chansen och tagit den, säger Holmqvist.
Och tillägger:
– Men han har en lång resa kvar också.
ANNONS: Se alla matcher i TV4 PLAY för 399 kr/mån – spara 900 kronor

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!