HockeyNews
PLUS

DIF-profilens pik: "Har jag missat nåt?"

Niklas Wikegård Tommy Söderström
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 13 september 2024

FacebookXWhatsApp

Djurgården lever till stor del på privata finansiärers pengar och siktar på en ny nyemission som ska ge ett antal miljoner till SHL-satsningen. Tidigare DIF-målvakten Tommy Söderström är dock skeptisk till hur klubben sköter ekonomin.

"Är inte grundidén att alla ligor/lag ska bära sina egna kostnader eller har jag missat nåt", skriver Söderström på X.

ANNONS

Djurgårdens sportchef Niklas Wikegård uttalade sig om ekonomin i klubben och i Hockeyallsvenskan i Expressens sändning från torsdagens träningsmatch. Där riktade han bland annat kritik mot Svenska ishockeyförbundets ordförande Anders Larsson.
– Anders Larsson säger mycket att svensk hockey mår jävligt bra, men jag tror inte han har riktigt bra koll på hur det ser ut i klubbarna. Det gäller allt från seriesystem till ekonomisk fördelning, sade han bland annat.

Djurgården gjorde ett stort minusresultat den gångna säsongen. – Det ekonomiska läget i svensk hockey tror jag är väldigt allvarligt. Klubbar på alla nivåer har det tufft. I Stockholm är AIK, Djurgården och Södertälje klubbar som drivs på hög nivå men som till mångt och mycket stöttas av privata finansiärer och det är inget man vill ha, säger Wikegård.

Tommy Söderström reagerade med att ifrågasätta att driva klubben på det sättet. Han skrev bland annat på X:
"Är inte grundidén att alla ligor/lag ska bära sina egna kostnader eller har jag missat nåt", samt att klubbarna "måste anpassa kostnaderna efter inkomsterna".

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln