HockeyNews
PLUS

"Dicken" pratade ut med domare Nord

Dick Axelsson Mikael Nord
Foto: Bildbyrån och Mattias Ek
ANNONS

Publicerad: Idag 15:55

FacebookXWhatsApp

Djurgården tappade greppet om Södertälje, som klarade sig helt ifrån utvisningar i det täta mötet i Scaniarinken.

Efter dubbla tvåminutare på Dick Axelsson i den andra perioden tog sig Djurgårdsstjärnan ett snack med domaren Mikael Nord i periodpausen.

ANNONS

Det blev en svängig match mellan Djurgården och Södertälje.

– Jag tycker vi gör en bra match, kommer ut starkt, kör på. Sedan blir vi lite ängsliga med puck och bjuder in dem lite i matchen och så blir det 3–3. Det är inte så mycket att säga. En bra hockeymatch ändå, tycker jag, säger Djurgårdsforwarden Dick Axelsson till Hockeynews dagen efter 4–3-förlusten på övertid i Scaniarinken.

Djurgården hade 2-0, men SSK gick ikapp till 2–2. Då spelade Dick Axelsson och Linus Klasen fram till backen Colby Sissons som snyggt satte 3–2 från blålinjen. Men Södertälje reste sig igen och vann.

– Ja, vi måste som vi säger varje gång jobba lite bättre med pucken och spela bättre med den. Slippa jaga ibland och sätta oss i luriga situationer, menar Dick Axelsson.

Dubbla tvåor för Axelsson

Han hamnade i centrum i den andra perioden med två täta utvisningar. Först en tackling i huvudet på SSK:s Hampus Harlestam och sedan en hög klubba på Jacob Bjerselius.

– Äh, ingenting jag orkar prata om idag faktiskt. Det är som det är, säger Axelsson.

Södertälje gjorde 2–2 på den ena utvisningen. Och Dick Axelsson tycktes oförstående.

ANNONS

I slut av pausen inför den tredje perioden tog han och domaren Mikael Nord ett snack ute på isen.

– Vi pratade om annat. Vi känner varandra sedan tidigare. Vi berömde varandra, helt klart, säger Axelsson och ler.

Mikael Nord har berättat för Hockeynews om den relation han har byggt upp till Dick Axelsson under SHL-karriären.

– Jag älskar ju Dick. Jag tycker att Dick är en fantastisk individ. Jag har inget problem att vare sig hantera Dick på isen eller utanför isen. Jag tycker att han är en injektion till ligan. Han är en kille som skapar känslor. Han är en kille som kan spela hockey på yttersta elitnivå. Med det sagt så ser jag bara fram emot att få springa på honom igen, har Nord sagt till Hockeynews.

SSK-DIF 0–4 i utvisningar

Djurgården fick fyra utvisningar. Södertälje noll.

– Ja, jag vet inte. Jag brukar alltid kolla igenom matcherna på kvällen, men igår orkade jag inte. Det fanns lite annat att göra i hemmet så att säga så jag ska nog sätta mig och kolla igenom den. Men det är vad det är. Det jämnar väl ut sig i slutändan. Sedan finns det säkert någon de skulle kunna hitta, men nog om det, säger Dick Axelsson.

På fredagen väntar ett nytt toppmöte för femteplacerade Djurgården. Trean Kalmar kommer på besök till Hovet.

– Fantastiskt. Kalmar har gjort det jäkligt bra av det jag har sett av dem. De har kört på bra och spelat bra. Det är en jävla tuff utmaning och det gäller som alla andra matcher att vara på tå och spela hockey.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln