HockeyNews
PLUS

Dick och Wagge laddade: "Kommer flyga"

Wagge dick
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Idag 13:35

FacebookXWhatsApp

Dick Axelsson har inte spelat för Djurgården på Hovet på 2,5 år.
Fredric Weigel har fått vänta i över tio år.
Men nu är det dags.
– Det blir den riktiga premiären, säger Dick till Hockeynews.

ANNONS

Senast Dick Axelsson spelade hemmamatch för Djurgården var den 31 mars 2022. 2,5 år senare är det dags igen.
– Det blir den riktiga premiären nu så att säga, på hemmaplan, säger han.
När laget tränade inför tisdagens match mot BIK Karlskoga var det också förberett på läktaren med ett flaggtifo, en signal om inramningen lär bli speciell i säsongens första hemmamatch.
– Det är fantastiskt att se. Hoppas mycket biljetter är sålda och att det blir en jävla stämning. Det ska bli kul att spela en riktig match på Hovet igen, säger han.

För Fredric Weigel är det ännu mer speciellt. Han fick chansen i A-laget senast 2012/13, men sedan tog karriären en annan vändning. Efter flera år i Hockeyettan spelade han för Södertälje, AIK och Björklöven – men det är Djurgården som hjärtat klappat för hela tiden.

Tisdagen blir speciell för 32-åringen.
– Ja, jag har ju varit djurgårdare sedan barnsben, även om jag har spelat i AIK. Så var det i livet just då. Men det har varit Djurgården sedan jag var på en match med morfar när jag var sex år. Djurgården vann och då började jag hålla på Djurgården, berättar "Wagge".

Med AIK behövde han aldrig spela mot Djurgården, däremot var han i händelsernas centrum förra året med Björklöven, då lagen möttes i slutspelet. – Det har varit speciellt, men det spelar ingen roll. Du ska göra ditt jobb oavsett vilket lag du spelar i. Sen har det varit häftiga matcher mot Djurgården och jag har ju härjat runt rätt friskt här också. Skönt att ha fansen på sin sida nu här, säger han.

Nu får han alltså åka ut på Hovets is med ”rätt” klubbmärke på tröjan. – Ja, jag kommer nog bli tryck här inne. Då kommer vi flyga. Det kommer bli kul här inne, säger Weigel.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln