HockeyNews
PLUS

Det kan bli Roséns nya uppdrag: ”Världsklass”

Robert Rosén
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 6 september 2024

FacebookXWhatsApp

Robert Rosén la skridskorna på hyllan i våras.
Nu kan han vara aktuell för en roll inom innebandyklubben Växjö Vipers.
– Jag hoppas att vi med tiden kan få hjälp av ”Robban”, säger klubbens sportchef Erik Eskils till SMP.

ANNONS

I våras avslutade Robert Rosén sin framgångsrika ishockeykarriär efter tolv säsonger och nästan 600 matcher i SHL, där han bidrog till fyra SM-guld med Växjö Lakers.

Nu kan han vara på väg mot ett tränaruppdrag – inom innebandyns värld.

Enligt rykten är Rosén aktuell för en roll inom innebandyklubben Växjö Vipers, där hans namn har nämnts i klubbens sökande efter en ny assisterande tränare. Klubbens sportchef, Erik Eskils, bekräftar att han har haft kontakt med Rosén.

– Jag har pratat med ”Robban” om helt andra saker, men det är klart om man hade fått honom att ställa upp på det hade det varit världsklass. Han är ju otroligt innebandyintresserad och går på alla våra matcher han kan, säger Eskils till Smålandsposten.

Även om Rosén inte är aktuell för en tränarroll just nu, hoppas Eskils att klubben kan hitta en annan roll för honom i framtiden.

– Jag hoppas att vi med tiden kan få hjälp av ”Robban”. Kanske på något annat sätt till en början. Sen kanske det skulle vara intressant för honom att ta en sån roll, säger Erik Eskils.

Rosén själv avfärdar dock att något konkret är på gång.

– Han (Eskils) har absolut nämnt att vi kanske kan sätta oss nån gång och se om vi kan hitta nåt. Det har inte varit specifikt nu och inte specifikt assisterande tränare. Så lite har det nog blivit en höna av en fjäder av det där ryktet, säger Rosén till SMP.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln