HockeyNews
PLUS

Derbyhjältens pik: ”Just nu är AIK bäst i stan”

Oskar Magnusson
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: Igår 22:23

FacebookXWhatsApp

Fjärde raka derbysegern.
Då skickar AIK:s matchhjälte Oskar Magnusson en pik till rivalen.
– Just nu är AIK bäst i stan och jag hoppas det håller i sig för evigt, säger han till Hockeynews.

ANNONS

Djurgårdens Ludvig Rensfeldt såg ut att ta säsongens första Stockholmsderby till förlängning när han kvitterade till 2–2 med knappt sju minuter kvar. 

Men den stora derbykungen och matchhjälten blev i stället AIK:s Oskar Magnusson. Med 5:55 kvar på klockan skrinnade han sig fri och petade in matchavgörande 3–2 bakom Hugo Hävelid. Slutsiffrorna skrevs till slut till 4–2 efter att Scott Pooley satt spiken i kistan.

– Derby är speciella. Det är alltid kul att spela dem. Vi vet att varje derbymatch är tuff och att det kommer ett nytt ansikte när vi går in i den, men det är alltid kul att vinna ett derby. Det ska man inte sticka under stolen med, säger Oskar Magnusson till Hockeynews.

Vad betyder det för dig att få avgöra?

– Det betyder mycket. Det är alltid kul att göra mål, även om det inte är det viktigaste. Gör man inte mål så bidrar man med annat. När man spelar derbymatcher så är det mest grisigt utan puck, men det är ju kul att göra mål. 

Det här var AIK:s fjärde raka derbyseger mot Djurgården.

– Sjukt kul att vi har vunnit fyra raka derbyn. Varje gång vi kliver in i ett derby så är det nya förväntningar och det blir en helt ny match. Just nu är AIK bäst i stan och jag hoppas det håller i sig för evigt, säger Magnusson. 

ANNONS

AIK-forwarden håller sig dock från att säga att det är ett derbyspöke som börjar växa fram hos rivalen.

– Nej… Jag vet inte. Vi försöker gå in och vinna varje match, sen om det är något spöke eller inte, det kan jag inte svara på riktigt. 

Utöver matchavgörande 3–2 var Oscar Magnusson inblandad i en del heta situationer. Bland annat var det han som blev tacklad av Marcus Krüger i första perioden, vilket också föranledde AIK:s 1–0 mål. 

– Han tacklar mig, lite sent kan jag tycka. Men det är ingen fara. Det är derbymatcher, det kommer uppstå situationer hela tiden. Det är ingen fara alls. 

Oskar Magnusson, som gjorde blott nio poäng på hela fjolårssäsongen, är nu två poäng från att tangera fjolårets poängskörd redan efter en femtedel av serien. 

– Jag har fått en fin start. Jag har fått spela med ”Björken” (Christoffer Björk) och (Oscar) Nord ett tag nu och vi fungerar bra som en kedja. Det är två bra spelare och vi gillar att vara intensiva och vinna puck och spela offensivt. Jag tycker vi kompletterar varandra bra. 

Hur ska ni fira det här då?

– Hem och sova, sen hem och träna imorgon. Det blir inte så mycket fira. Det är tajt med matcher nu och på fredag kör vi igen.

Allt på Hockeynews PLUS för bara 69kr. Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln