HockeyNews
PLUS

Debut – DIF släpper fram 16-åring i utsåld Globen

(31041) Frondell Globen
Bildbyrån

Publicerad: 29 december 2023

FacebookXWhatsApp
STOCKHOLM. Marcus Krüger är skadad. Albin Grewe är avstängd.
Och Zach Magwood har skeppats iväg.
Då släpper Djurgården fram Anton Frondell, 16, som får A-lagsdebutera i Globen mot Södertälje.

SSK kommer till Globen utan stjärnforwarden Linus Videll, 38, som fortsatt är sjuk.

Djurgården har ett större manfall. Lagkaptenen Marcus Krüger väntar på svar från läkarundersökning och röntgen för sin överkroppsskada, men spelar inte mot Södertälje.

Albin Grewe fick sin tredje avstängning (nu fem matcher) efter en huvudtackling i derbyt mot AIK. Och tidigare på fredagen blev det officiellt att Zach Magwood och Djurgården går skilda vägar.

Det gör att Djurgården släpper fram den 16-årige forwarden Anton Frondell, som börjar som extraforward i sin allsvenska debut. U18-landslagsspelaren har öst in poäng i Djurgårdens J20 där han producerat 31 poäng (14 + 17) på 21 matcher.

ANNONSSe ALLA matcher på TV4 PLAY+ SPORT TOTAL – spara 1200 kr med Hockeynews

Frondell tränade inte med Djurgården på torsdagen, vilket Magwood och den 17-årige centern Linus Eriksson gjorde. Eriksson blir center mellan Anton Gradin och Fredrik Schlyter i fjärdekedjan.

Globen är slutsåld i den sista matchen som spelas där innan renoveringen startar den 1 januari inför hockey-VM våren 2025.

Daniel Brodin ser fram emot storpubliken mot SSK.

– Jättemycket. Man bärs fram och man får den där extra energin som är svår att hitta på nåt annat sätt, eller nåt annat jobb. Det är magiskt, säger han till Hockeynews.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!