HockeyNews
PLUS

De tidigare SHL-backarna avfärdar intressen – stannar i nuvarande klubben

(25992) Oliver Larsen Linus Nässén
Bildbyrån

Publicerad: 5 januari 2023

FacebookXWhatsApp

De före detta SHL-backarna Oliver Larsen och Linus Nässén har framgångar i den finska ligan. De har jagats av andra klubbar, men har nu bestämt sig för att bli kvar ett år till i sin CHL-klubb.

Det blir ännu en säsong i Jukurit för den tidigare Växjö-backen Linus Nässén, 24, och den före detta Oskarshamnsbacken Oliver Larsen, 24. Både Nässén och Larsen har skrivit på för St Michel-klubben Jukurit till och med 2024.

– Linus och Oliver har redan visat att de tillhör toppbackarna i ligan, och flera ligaklubbar var efter dem. Däremot känner de att Jukurit är den bästa platsen för dem att utvecklas ännu bättre. De har blivit en viktig del av lagets kärna, och de två förväntas spela en stor roll även nästa säsong, säger Jukurits utvecklingschef Mikko Hakkarainen till klubbens hemsida.

Norrtälje-fostrade Linus Nässén var med och vann SM-guld med Växjö 2021. Nu är han assisterande lagkapten i Jukurit och har den här säsongen gjort 16 poäng (3 mål, 13 assist) på 36 matcher.

LÄS MERPatrik Berglund närmar sig sensationell comeback: "Det är vår dröm"

– Jag känner att jag har riktigt bra förutsättningar här att utvecklas som spelare. Jag gillar verkligen hela Jukurit-organisationen och jag känner att det är något riktigt bra på gång här. Därför är jag peppad på att få ta del av det här även nästa säsong, säger Nässen till klubbens hemsida.

I Jukurit spelar även de svenska backarna Niclas Lundgren och Lucas Nordsäter.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!