HockeyNews
PLUS

Veteranen höll liv i Luleås säsong

Luleå HF
Luleå HF
3 - 0
(0-0, 3-0, 0-0)
Örebro Hockey
Örebro Hockey
Jack Connolly
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 16 mars 2024

FacebookXWhatsApp

Luleås Jack Connolly har aviserat att han lägger av efter säsongen – trots två år kvar på kontraktet.
I måstematchen mot Örebro slog han till med sina två första mål på över tre månader och såg till att vi har en tredje och direkt avgörande match att vänta.
– Vi har mer att ge, säger Jack Connolly i TV4.

ANNONS

Den 34-årige centern Jack Connolly har varit Luleå trogen i sex raka säsonger, men efter den här säsongen är det färdigspelat för amerikanen som aviserat att han kommer att avsluta kontraktet i förtid.

– Jag älskar allt med den här klubben och staden. Att spela här har varit fantastiskt, och jag kommer verkligen att sakna alla, men jag måste göra omprioriteringar för min familjs skull, berättade han för NSD i slutet på februari.

I det som kunde ha blivit hans sista match någonsin såg han till att ge Luleå ledningen i måstematchen mot Örebro. Tidigt i den andra perioden rakade han in 1–0 från nära håll och kort därefter vispade han turligt in 2–0 med en backhand.

Det var amerikanens två första mål sedan den 7 december då han nätade mot HV71.

– Jag tänker inte på att det kan vara sista matchen, vi fokuserar på matchen. Vi är ett bra lag och vi visar det, för vi är inte färdiga än. Vi har mer att ge, säger Jack Connolly i TV4.

Under sina totalt tolv säsonger i SHL har 34-åringen noterats för toalt 274 poäng (85+189) på 545 matcher. Han är också den transatlant som gjort flest matcher i SHL.

Juhani Tyrväinen fastställde sedan slutresultate till 3–0 och därmed har vi en direkt avgörande match i Luleå på måndag.

PLUS gratis i en månad! (ord pris: 69). Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln