HockeyNews
PLUS

Chocken: Björklövens vd lämnar

Anders Blomberg
Foto: Bildbyrån
ANNONS

Publicerad: 12 juni 2024

FacebookXWhatsApp

Anders Blomberg har varit vd i Björklöven sedan 2018.
Nu lämnar han klubben med omedelbar verkan.
– Då vi inte nått de sportsliga och finansiella målsättningarna har vi i samförstånd kommit fram till att tiden är rätt för en ny form av ledarskap, säger styrelseordförande Mikael Salomonsson till klubbens hemsida.

ANNONS

Anders Blomberg tillträdde rollen som vd och klubbchef för Björklöven 2016. Efter sex år på posterna lämnar han nu klubben, då han på eget initiativ sagt upp sig och lämnar med omedelbar verkan.

– Anders har genom åren åstadkommit mycket för föreningen och vi är tacksamma för hans engagemang. Men då vi inte nått de sportsliga och finansiella målsättningarna har vi i samförstånd kommit fram till att tiden är rätt för en ny form av ledarskap för att bättre rusta Björklöven för framtiden, säger styrelseordförande Mikael Salomonsson i en kommentar.

Under rekryteringsprocessen kommer verksamhetsansvarige Henrik Bäckström att kliva in som tillförordnad vd.

– Henrik känner organisationen väl och vi har full tillit till att han kan förvalta ledarskapet och verksamheten på ett bra sätt tills vi rekryterat en ny vd, säger Salomonsson.

Rekryteringen av en ny verkställande direktör till klubben påbörjas omgående.

Till VK säger ordföranden att klubben kommer göra ett kraftigt minusresultat.

– Vi kommer att göra ett betydande underskott på koncernnivå. Vi avvaktar detaljer till nästa tisdag men vi redovisar underskott på koncernnivå som är ganska omfattande, säger han till tidningen.

VK: Är det risk att ni inte klarar licenskraven?

– Absolut inte. Vi har ett stort eget kapital och detta äter lite av det men vi står stabilt ekonomiskt. Men över tid har vi inte råd med flera säsonger med underskott. Vi behöver nu hitta ett antal verktyg för att kostnadseffektivisera verksamheten och nå framgång på intäktssidan, säger Salomonsson och fortsätter:

– Där har vi också varit framgångsrika med Anders. Han är inte ensam bakom det men i sin ledarroll har han lyckats skapa en bra plattform på intäkts- och kostnadssidan tillsammans med alla.

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln