HockeyNews
PLUS

Chockar hela arenan: ”Bland det sjukaste man sett”

Gustaf Lindvall

Publicerad: 10 april 2024

FacebookXWhatsApp

Här kommer en het kandidat till årets räddning.
Skellefteås Gustaf Lindvall chockade hela Scandinavium när han slängde sig i luften och räddade med klubban. – Vilken räddning. Bland det sjukaste man sett på en hockeyplan, utbrister TV4:s Johan Edlund.

Tidigt i den andra perioden mellan Frölunda och Skellefteå stod Skellefteås Gustaf Lindvall för en sanslös räddning när han slängde sig och räddade med klubban.

Frölundas huvudtränare Roger Rönnberg zoomades in på mediakuben och såg rejält chockad ut över Lindvalls räddning.

– Kolla, Roger tror inte det är sant, säger experten Staffan Kronwall.

– Vilken räddning. Bland det sjukaste man sett på en hockeyplan, utbrister kommentatorn Johan Edlund.

– Lindvall tror det är avblåst och är helt ovetandes av vad som händer,(Jayden) Halbgewachs ser det men Lindvall hinner tillbaka. Är det där inte årets räddning, då vet inte jag.

Frölunda har nu reducerat matchserien. Med 2:15 kvar på klockan klev Tom Nilsson fram och gjorde 1–0 och två sekunder kvar fastställde Max Friberg slutresultatet till 2–0 i tom bur.

– Rackarns vad illa ute vi var i tredje, där vi blir upptryckta mot repen och inte hittar det modet som behövs för att gå ut och avgöra matchen. Men vi har Lasse i mål som är magisk och vi har Tom som inte gör annat än att göra mål. Det är otroligt skönt att vi kan vinna den här matchen, säger Frölundas tränare Roger Rönnberg till Hockeynews efteråt.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!