HockeyNews
PLUS

"Challes" sågning: ”Skapar inte ett skit”

Charles Challe Berglund
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 7 september 2024

FacebookXWhatsApp

Leksand vann med 6–3 mot norska Vålerengen.
Men tränaren Charles "Challe" Berglund var kritisk till insatsen efteråt.
– En av våra formationer i powerplay med Lucas Elvenes och gänget är inne en och en halv minut, skapar inte ett skit, står still och kastar bort puckar, säger han i Sportbladets sändning.

ANNONS

Leksand hamnade i tidigt underläge mot norska Vålerengen efter att Mathis Olimb och Mikkel Christiansen gjort två tidiga mål.

Men i den andra perioden återtog man kommandot och drog i från efter bland annat två mål av backen Anton Johansson. Slutsiffrorna skrevs till slut till 6–3 för Leksand, men trots segern var tränaren Charles "Challe" Berglund inte särskilt nöjd med insatsen.

Han gick bland annat hårt åt lagets ena formation i powerplay.

– En annan sak man kan visa på varför de såg ut som de gjorde är exempelvis vårt powerplay, där en av våra formationer i powerplay med Lucas Elvenes och gänget är inne en och en halv minut, skapar inte ett skit, står still och kastar bort puckar. Då är man inte tillräckligt fokuserad, ödmjuk och noggrann, sa han i Sportbladets sändning.

På frågan om laget är i fas inför SHL-premiären, säger han:

– I tisdags tyckte vi det, men inte idag. Nu har vi Linköping på tisdag och Timrå på torsdag och då hoppas jag verkligen att vi ligger fas. Då är det drygt nio dagar kvar till seriepremiären.

Matchfakta

Leksand – Vålerengen 6–3 (1-2, 5-1, 0-0)

Första perioden: 0–1 (3:12) Mathis Olimb (Daniel Bøen Rokseth, Villiam Haag), 0–2 (14:32) Mikkel Christiansen (Teemu Lepaus), 1–2 (18:04) Anton Johansson (Lucas Elvenes)
Andra perioden: 2–2 (20:25) Joonas Lyytinen (Lucas Elvenes, Lukas Vejdemo), 2–3 (21:06) Mikkel Christiansen (Tim McGauley), 3–3 (23:04) Lukas Vejdemo (Arvid Eljas), 4–3 (33:57) Anton Johansson (Matt Caito, Lucas Elvenes), 5–3 (34:14) Justin Kloos (Max Veronneau, Eddie Larsson), 6–3 (58:25) Marek Hrivik (Marcus Karlberg, Alexander Lundqvist)
Tredje perioden: - Skott: 50-16 Utvisningar: LIF 4X2, VIF 6X2
Publik: 500

Hockeyfeber! PLUS 1mån för 1kr! Skaffa PLUS. Säg upp när du vill.

SE ALLA MATCHER – HALVA PRISET. 50% rabatt TV4 PLAY SPORT TOTAL. Spara 274kr! Säg upp när du vill.

Följ ämnen i artikeln