HockeyNews
PLUS

Centerns ord om Färjestad: ”Vi har haft lite kontakt”

Jacob Peterson
Foto: Bildbyrån

Publicerad: 16 maj 2024

FacebookXWhatsApp

Svenske centern Jacob Peterson är hemma i Karlstad igen. Nu berättar han om vägen tillbaka efter axelskadan och dialogen som finns med Färjestad.
– Det är klart att de finns med i tanken, säger han till NLT.

Den tidigare Frölunda- och Färjestadscentern Jacob Peterson har en stökig säsong bakom sig i Nordamerika. Redan under hösten åkte han på en axelskada som störde honom stora delar av säsongen. Den 24 februari tog säsongen slut i förtid.

Totalt blev det 40 AHL-matcher och sex framträdanden i NHL. Nu är Jacob Peterson hemma i Karlstad för att rehabilitera sig och samla krafter inför nästa säsong.

– Jag är inte jättenöjd, såklart. Mitt mål var att vara uppe i NHL hela säsongen och det var jag inte. Det är olika faktorer som spelar in, så är det alltid, men målet är att vara i NHL, säger han till NLT.

Kontraktet med San Jose Sharks löper ut – men han är tydlig med vad han vill kommande säsong. För tidningen berättar han också att agenten för dialog med Sharks om en förlängning.

– Jag har bestämt mig för att vara kvar i USA ett år till. Jag vill vara hel en säsong där och med en bra och lång rehab i sommar ska det bli kul att åka över igen, säger han.

Jacob Peterson har sin bas i Karlstad där han bor tillsammans med flickvännen mellan säsongerna. Med tanke på att Färjestad finns i staden så finns det givetvis en kontakt med klubben inför framtiden.

– Det är klart att de finns med i tanken. Vi har haft lite kontakt, mest för att kolla läget, men jag har varit tydlig med att jag vill vara kvar i USA, säger han.

Silly season-special: Hockeynews i 3mån för bara 99kr! (spara 108). Skaffa PLUS!