HockeyNews
PLUS

Carolinas bud på EP40 – används för att pressa

Elias Pettersson

Publicerad: 1 mars 2024

FacebookXWhatsApp

"32 thoughts" uppger att Vancouver lyssnat in Carolina om en trejd av Elias Pettersson.
Och använt det för att pressa den svenske stjärnan till beslut.

Det har svängt om Elias Pettersson de senaste veckorna. Först uppgavs att lag kontaktat Vancouver för att höra om svensken var tillgänglig för en trejd. Sedan skrev Daily Faceoff-Frank Seravalli på X att det händer saker: “Ett nytt avtal kan vara klart inom några dagar”.

Det skulle röra sig om ett kontrakt som sträcker sig åtta år, komma att uppgå till 126 miljoner kronor per år och hela kontraktet skulle då bli värt en miljard.

Nu konstaterar Elliotte Friedman i podden “32 thoughts” att situationen varit att Elias Pettersson sagt att han inte var redo – och att Vancouver svarat att de inte kan vänta.

– Carolina kom med ett erbjudande. Jag vet inte vad det var. Men i minsta fall, så fick det Vancouver att tänka till, rapporterar NHL-insidern Friedman.

– (Jim Rutherford, Canuckspresidenten) tog med det till förhandlingsbordet. Om du inte ger oss ett svar, så kommer vi att överväga detta.

Svensken hade velat vänta med kontraktsavgörandet till i sommar. Att Vancouver tog upp Carolinabudet med Elias Pettersson ska ha skyndat på processen.

– Pettersson ska då ha sagt: “Jag ger er tillåtelse att prata med mina agenter”.

– De har säkert pratat tidigare ibland också, men nu ska de ha gjort ett tydligt försök att få det klart.

Friedman uppger att det finns “viss optimism", att Vancouver “inte är rädda” att betala Pettersson – men väcker också möjligheten att EP40, 26 senare i år, kan komma att skriva ett kortare kontrakt än åtta år för att komma i fas för ett till stort kontrakt.

Allt nytt innehåll på Hockeynews PLUS för bara 69 kr! Skaffa Hockeynews PLUS

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!