Calle Järnkrok med två mål i debuten – spelade tillsammans med stjärnan

(24207) Calle Järnkrok

Publicerad: 25 september 2022

Calle Järnkrok stod för Torontos båda målen i försäsongens andra match.

I juli skrev Calle Järnkrok på ett fyraårskontrakt med Toronto Maple Leafs. När Toronto gjorde sin andra försäsongsmatch under natten nätade svensken två gånger i returmötet mot Ottawa.

Att placera Järnkrok brevid Auston Matthews visade sig vara ett bra drag. Den amerikanska stjärnan assisterade på Järnkroks första mål.

Kollegan Michael Bunting, som hade sitt genombrott förra säsongen, assisterade på båda Järnkroks mål.

Det andra målet såg snarlikt ut. Svensken stod obevakad mellan tekningscirklarna och smällde dit ett direktskott.

Anton Forsberg stod i Ottawas mål under matchens första halva. Tio minuter in i den andra perioden bytte han plats med dansken Mads Søgaard.

I den tredje perioden skulle dock Ottawa Senators ta kommandot genom tre mål på mindre än nio minuter. Tyler Motte kunde sedan sätta 2–4 i öppen kasse.

Toronto Maple Leafs–Ottawa Senators 2–4 (0–0, 2–0, 0–4)
Mål, TOR: Calle Järnkrok 2
Mål, OTT: Angus Crookshank, Josh Norris, Mark Kastelic, Tyler Motte
Skott: 23–27 (10–3, 6–13, 7–11)

JUST NU: VM-feber! Få Hockeynews för bara 9kr/mån!